Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kadına şiddet sürüyor

Ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de kadına yönelik şiddet olayları hız kesmeden devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de kadına yönelik şiddet olayları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Gebze, Çayırova ve Darıca’da 4 kadın daha şiddet ve tehdide uğradı.

Kadına şiddet sürüyor
01 Şubat 2013 - 12:30
 Alınan bilgilere göre, Gebze Hacı Halil Mahallesi’nde ailevi nedenlerden ötürü eşi G.K. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine L.K. eşini döverek darp etti. Çayırova Akse Mahallesi’nde meydana gelen bir başka olayda ise, A.S. isimli kişi tartıştığı eşini döverek yaralanmasına neden oldu. Yine Çayırova Akse Mahallesi’nde F.Y. isimli kişi tartıştığı eşi C.Y.’yi döverek hastanelik etti.  Darıca Bayramoğlu’nda Ü.O. isimli kişi de tartıştığı eşini tehdit etti. Tehdit edilen kadın kocasını polis merkezine giderek şikayet etti.   Öte yandan kocaları tarafından darp edilen iki kadın hastanede tedavi altına alınırken, dayak atan kocalar ise polis tarafından gözaltına alındı.
 
BİLİNMEYEN ÇOK OLAY VAR
Kadına yönelik şiddetin gerçek boyutunun ise çok daha fazla olduğu belirtiliyor. Eşlerinden dayak yiyen kadınlardan yalnızca bir bölümünün hastaneye götürüldüğü veya şikayet ettiği için polis kayıtlarına giriyor. Çok sayıda kadın ise ailevi baskılar, korku ve boşanma gibi nedenlerden dolayı şiddete maruz kaldığını saklıyor. Yetkililer ise şiddete maruz kalan kadınların polise durumunu bildirmesi gerektiğinin altını çiziyor.