Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İSU' ya su ve çevre ödülü

Kocaeli Büyükşehir Belediye İSU Genel Müdürlüğü, merkezi Ankara’da bulunan Hayat İçin Su Derneği’nin (HAYSU) bu yıl ilk defa düzenlediği “Su ve Çevre Ödülleri’nde “En iyi yenilenebilir enerji yönetimine sahip belediye” ödülü aldı.

 İSU' ya su ve çevre ödülü
02 Ocak 2014 - 10:18
KBB ve İSU Genel Müdürlüğü’nün su ve çevrenin korunması için yapmış olduğu yatırımlar ödül almaya devam ediyor.  HAYSU, 16 büyükşehir ve 16 İl belediyesi ile 16 su ve kanalizasyon idaresini su ve çevre alanında yaptığı yatırımları ile değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucu ödül alan belediyeler ile su ve kanalizasyon idareler için Ankara JW Marriott Oteli’nde tören düzenlendi. Törene katılan İSU Genel Müdür Yardımcısı Fatih Yürük, “En iyi yenilenebilir enerji yönetimine sahip belediye” ödülünü HAYSU Yönetim Kurulu Üyesi ve Ödül Jüri Başkanı Prof. Dr. Nizami Aktürk’ün elinden aldı. 
 
“İZMİT KÖRFEZİ VE KARADENİZ’İ KİRLİLİKTEN KURTARDIK”
Ödül sonrası kısa bir konuşma yapan Genel Müdür Yardımcısı Fatih Yürük, Kocaeli’nin İzmit körfezi ile Karadeniz arasında kurulan bir sanayi şehri olduğunu; özellikle İzmit körfezinin hızlı sanayileşme ve kentleşme ile birlikte geçmişte atıksu deposu olarak kullanıldığını söyledi. Su ve çevrenin kirletilmesi ile şehrin de yaşanmaz bir hale geldiğini anlatan Yürük, “Büyükşehir Belediyesi olarak su ve çevrenin korunmasına çok önem veriyoruz. İzmit körfezinin temizlenmesi için yeni arıtma tesisleri inşa ettik. Bugün körfezin etrafında 8 adet ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi işletiyoruz Bunun sonucunda İzmit Körfezi’’nde canlı yaşamın arttığı ve içinde yüzme yarışlarının yapıldığı temiz bir deniz haline geldi. Diğer bir sahil kıyımız olan Kandıra ilçesi ile Karadeniz sahillerini atıksulardan temizlemek için de 2 adet atıksu arıtma tesisini bu yıl inşa ederek işletmeye aldık. Böylelikle hem Kandıra’nın hem de turistik sahillerin atıksulardan arındırılmasını sağladık. Su ve çevrenin korunması için Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü olarak gerçekten çok çalıştık. Çalışınca Oluyor.”dedi.