Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İSU'dan "Plaja lağım akıyor" haberlerine cevap geldi

İSU, Bayramoğlu plajında kaydedilen görüntülerle alakalı açıklama yaptı

İSU'dan "Plaja lağım akıyor" haberlerine cevap geldi
23 Temmuz 2024 - 12:36
Darıca’nın Bayramoğlu Mahallesi'nde bulunan halk plajına, insanların denize girdiği bölümden geçen dereden lağım suyu aktığına dair iddialar dile getirildi, sosyal medyada ise tepki çeken çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.

İSU görüntülere yönelik şu açıklamayı yayınladı; Dün bazı basın kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında, Darıca İlçesi Pirireis (Yelkenkaya) Deresi'ne ve oradan halk plajına kanalizasyon suyunun karıştığına dair paylaşımlar yapılmıştır.

İLERİ BİYOLOJİK ARTIMA YAPMAKTAYIZ
Türkiye’de %100 biyolojik olarak arıtma yapan ilk ve tek il Kocaeli'dir. Mevcut atık su arıtma tesislerimizde de %73 oranında ileri biyolojik arıtma yapmaktayız. Darıca İlçesi Pirireis Deresi ve çevresinde bulunan kanalizasyon hatlarımızdan, dere içerisine ve oradan denize herhangi bir deşarj veya akış bulunmamaktadır.

NE DARICA’DA NE DE BAŞKA YERDE MÜMKÜN DEĞİLDİR
Ne Darıca’da, ne de başka bir ilçemizde bulunan derelerimize kanalizasyon suyu karışması ve halk sağlığını tehdit etmesi mümkün değildir. Bölgede ekiplerimizce yapılan inceleme sonrası dere ağzında biriken ve yer yer yosunlanmaya neden olan suların gelgitler sonucu tuzlu deniz suyu olduğu, alınan numunelerde halk sağlığına zararlı bir durum olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca, kanalizasyon hatları ve derelerin bakım, onarım ve temizlik çalışmaları, Genel Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • İpek Türkoğlu
    1 ay önce
    Hadi diyelim derelere akan sular arıtılıyor, gece yarısı biz o plajın yakınında teknede uyuyoken , öyle bir lağım basılıyorki şakır şakır kokudan uyuyamayıp oradan kaçıyoruz, mehtap koyuna gidiyoruz, orada da yalılar gece yarısından sonra şakır şakır lağımı basıyor denize, ordan da bayramoğlu plajına kaçıyoruz. Yalılara ve işletmelere neden ceza kesilmiyor, yaptırım uygulanmıyor. Bu yalıların kanalizasyonu neden şehir şebekesine bağlanamıyor, ne zaman sorsak herkes topu birbirine atıyor..