Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İnşa ve güçlendirme süreci tamamlanan okullar belli oldu

Kocaeli’de yeni eğitim öğretim dönemi öncesi inşa, güçlendirme süreci tamamlanan okul ve eğitim binaları belli oldu. Kent yeni dönemde 5 yeni eğitim binasına kavuşacak, 8 okul binası ise depreme karşı güçlendirilmiş olarak kapılarını açacak, 1 okul ise dönem içerisinde güçlendirilmiş olacak.

İnşa ve güçlendirme süreci tamamlanan okullar belli oldu
29 Temmuz 2023 - 11:04
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda hizmete açılacak olan okul ve eğitim kurumu binaları Kartepe Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu sahasında inşa edilen anaokulu, Darıca Menekşe Anaokulu Sahası’nda inşa edilen imam hatip ortaokulu ve anaokulu, Gebze 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi olacak. Bu binalar okulların açılacağı 11 Eylül tarihiyle birlikte hizmete açılacak. İnşa süreci devam eden 7.Boru Ortaokulu binasının inşa sürecinin ekim ayının sonunda tamamlanacağı ve sonrasında öğrencilerle buluşacağı öğrenildi.

DEPREME KARŞI DAHA DA GÜÇLENDİLER
Yeni eğitim öğretim dönemine depreme karşı daha güçlü olarak girecek olan okul binaları ise şu şekilde: Derince Şehit Osman Gazi Çetingöz Anadolu Lisesi, Gebze Anibal Anadolu Lisesi, Körfez Hereke Anadolu Lisesi, Derince 15.Kolordu Ortaokulu, İzmit Leyla Atakan Ortaokulu, Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi, İzmit Ulubey Anadolu Lisesi, Kartepe Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi. Bu okul binalarının yanı sıra Körfez’de bulunan Oruç Reis Anadolu Lisesi’nin okul binası da ekim sonuna kadar güçlendirilmiş olacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum