Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HKP 16'ıncı gününde Grevci Corning işçilerini ziyaret etti

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Gebze İlçe Örgütü, 29 Temmuz Cumartesi günü 16 gündür grevde olan Corning Kablo Grevci İşçilerini ziyaret etti.

HKP 16'ıncı gününde Grevci Corning işçilerini ziyaret etti
01 Ağustos 2023 - 10:00
Lastik-İş Sendikası’nda örgütlü olan Corning Kablo İşçileri, 14 Temmuz 2023’ten beri grevdeler, ekmeklerini büyütme mücadelesi veriyorlar. Toplu Sözleşme görüşmelerinde Corning İşvereneninin %60 zam teklif ettiği işçiler %105 zam istiyor. Bu talepleri kabul edilmeyen işçiler Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrika önünde grev çadırını kurarak greve başladılar.

HKP, İşçilerin haklı taleplerini ve ekmeklerini büyütme mücadelelerini desteklemek amacıyla grev yerine bir ziyaret gerçekleştirdi. Grev yerine doğru, İşçilerin Bİrliği Sermayeyi Yenecek! Corning İşçisi Yalnız Değildir! İşçiyiz, Haklıyız, Kazanacağız! Sloganlarını atarak yürüyüşe geçen HKP’liler. Grevci Corning İşçileri tarafından karşılıklı sloganlarla ve coşkuyla karşılandı.

HKP’liler grev yerinde Corning Grevini selamlamak için bir de konuşma yaptı. HKP adına yapılan konuşmada, haklı mücadelelerinden dolayı işçi kardeşlerimizi kutluyoruz, mücadelenizin zaferle taçlanacağına inancımızın tamdır, denildi. Ayrıca, Parti olarak her zaman mücadelelerinde yanlarında olacaklarını ifade ettiler.

Corning Grevci İşçileriyle grev çayını da paylaşan HKP’liler, Yaşasın Sınıf Dayanışması! Direne Direne Kazanacağız! İşçiyiz,  Haklıyız, Kazanacağız! Sloganlarıyla ziyaretlerini sonlandırdılar.

HKP’liler daha sonra, Gebze Çamlık Parkı'nın önünde emeklilere dayatılan sefalet ücretine karşı imza kampanyası başlatan, stant açan emeklileri ziyaret ettiler. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum