Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Her şey O'na bağlı !

Darıca Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru tarihinin son günü olan 2 Eylül’e sayılı günler kala Yakup Törk’ten başka bir ismin öne çıkmaması, partinin ilçedeki ağır toplarından olan Tahsin Tarhan’ın bu konuda alacağı kararla ilintili olduğu ifade ediliyor.

Her şey O'na bağlı !
12 Ağustos 2013 - 08:38
 CHP’de Darıca Belediye Başkan Aday adaylığı için bu güne kadar sadece Yakup Törk’ün resmi başvuru yapması ve ardından sürenin uzatılmasına rağmen başka bir ismin daha ortaya çıkamaması kafaları karıştırıyor…
Tahsin Tarhan’ın  Darıca Belediye Başkanlığı aday adaylığı için bu güne kadar net bir fikri ortaya koymaması, diğer isimlerin bu konuda alacağı kararları etkilediği ifade edilirken, Tarhan’ın aday adayı olduğunu veya olmadığını açıklamasıyla düğümün çözüleceği konuşuluyor.
CHP  kanadında  Tahsin Tarhan gibi güçlü bir ismin bu konudaki düşünceleri büyük ölçüde önemsenirken, kimi isimlerin Tarhan’ın,  aday adayı olmayacağını belirtmesiyle birlikte ortaya çıkacağı söyleniyor.
 
 HÜSEYİN ÖZDİNÇER KESİN YOK
Geçtiğimiz dönem CHP’den Darıca Belediye Başkan adayı olan Hüseyin Özdinçer’in,seçimlerin bitmesiyle birlikte  yakın çevresine bundan böyle kesinlikle bir daha böyle bir işe soyunmayacağını, ve aday olmaktan çok büyük pişmanlık duyduğunu  ifade ettiği  iddia edilirken,  Özdinçer’in bu güne kadar aday adaylığı ile ilgili tek laf etmemesinin nedeninin de bu konuyla ilintili olduğu belirtiliyor. 
 
TARHAN, YOĞURDU ÜFLEYEREK YEMEK İSTİYOR
2009 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’den Darıca Belediye Başkanlığı için Aday adaylığını açıklayan ancak adaylığı Hüseyin Özdinçer’e kaptıran Tahsin Tarhan, daha sonra 2011 yılındaki Genel Seçimlerde 7. Sıradan milletvekili adayı olmuştu.
Her iki seçimde de son günde kaybeden Tahsin Tarhan’ın 2009 yılındaki yerel seçimlerde dönemin genel sekreterine boyun eğmiş, genel seçimlerde ise önce 7. Sıradan gösterilen M. Hilal Kaplan’ın  hemşehrisi de olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na daha sonra yaptığı baskılar sonucu 2. Sırayı yerleştirildiği iddia edilirken Tahsin Tarhan’ın umutlarını bir kez daha söndürüldüğü unutulmamıştı.
Tüm bunların ardından,  Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın yardımcılığını yaptığı dönemde dahi  ilçe örgütündeki birkaç ismin egosu yüzünden delege dahi gösterilmeyen Tarhan’ın,  bu nedenle  oldukça kırgın olduğu ve birkaç partili yüzünden isminin artık yıpranmasına izin vermeyeceği belirtiliyor.
 
CHP DARICA’DA NASIL BİR YOL İZLEYECEK ?
2 Eylül 2013 tarihinde sona erecek olan aday adaylığı başvurularına 21 gün kala bu konudaki suskunluğunu hala korumakta ısrarlı olan Tahsin Tarhan’ın il ve ilçe örgüt yöneticilerinden haber beklediği aksi halde kesinlikle net bir açıklamada bulunmayacağı öğrenilirken, bir çok ilçenin belediye başkanlığını alacağını iddia eden CHP’nin Darıca’da nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.