Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Hatay'dan Darıca'ya yerleşen 13 yaşındaki Julia, 2. kitabını çıkardı

6 Şubat’ta Maraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Hatay’dan Darıca’ya yerleşen 13 yaşındaki Julia-Hevi Palabıyık, ikinci kitabını çıkardı.

 Hatay'dan Darıca'ya yerleşen 13 yaşındaki Julia, 2. kitabını çıkardı
15 Temmuz 2023 - 13:06
Araştırmacı-Yazar Erhan Palabıyık’ın ve Gazeteci Sultan Palabıyık’ın kızı Julia Hevi Palabıyık, 2020 yılında yayımlanan “Julia’dan Masallar” adlı kitabının ardından ikinci kitabı “Julia Hevi’den 1 Öykü 5 Masal” adıyla okuyucuyla buluşturdu.

KUŞAKTAN KUŞAĞA MASALLAR
6 Şubat günü Maraş merkezli yaşanan depremin ardından Hatay’dan Darıca’ya yerleşen ve burada yaşamını sürdüren Palabıyık ailesinin kızları Julia Hevi, babasının annesinden dinlediği masalları kitaba döktü. Darıca Neşet Yalçın Ortaokulundan mezun olan ve önümüzdeki yıl liseye gidecek olan Palabıyık, “Babaannemin annesinden dinlediğim üç kuşak masalları okuyuculara aktararak kültürümüze katkıda bulunmak istiyorum. Babamın 1990 yılında babaannemden dinleyip kasete aldığı bu masalları babamla birlikte dinledik ve yazdık. Masaldaki anlatım dilini ve kahramanları, yerleri, hiç değiştirmedim. Yüzyıllar öncesini anlatan bu masallar günümüzde olduğu gibi hayat bulsun istedim” dedi.

"EDEBİYATÇI OLACAK GİBİYİM"
“Okuyor, soruyor, araştırıyor, inceliyor ve kendi dünyama göre cevaplar bulmaya çalışıyorum” diyen Palabıyık, “Çevremde olup biten her şey beni ilgilendiriyor. Babam ve annemle her türlü sosyal, kültürel etkinliklere katılmaya çalışıyorum. Yeni şeyler öğrenmeyi çok seviyorum. Bu kitabımı babamın teşviki ile oluşturdum ve yayımladım. Günlük yaşamımda yer yer günlükler tutuyorum. Resim yapmayı, müzik aleti çalmayı, kitap okumayı, yürüyüşe çıkmayı, akraba ve arkadaşlarımı ziyaret etmeyi ve kütüphaneleri çok seviyorum. Küçüklüğümden beri sürekli ‘Ben doktor olacağım’ diyormuşum ama bu gidişle edebiyatçı olacak gibiyim” ifadelerini kullandı.

HATAY’DA YAŞADIKLARINI YAZACAK
Bir sonraki kitabını Hatay’da yaşadıkları 6 Şubat depremine dair yazacağını vurgulayan Palabıyık, “İlkokula giderken katıldığım ‘Ata’ya Mektup’ adlı kompozisyon yarışmasında birinci olduktan sonra öğretmenlerimin ve ailemin teşvikiyle yazmaya başladım. Darıca’ya yerleştikten sonra da katıldığım kompozisyon yarışmasında yine birincilik elde ettim. Bundan sonraki yaşamımda da sadece yazmak istiyorum” dedi.

Evrensel Gazetesi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum