Günde 200 bin ekmek üretiliyor!
Gebze Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Aydemir, Temmuz ayı itibariyle fırınlarda ekmek yapımında kullanılan katkı maddelerinin kullanılmayacağını söyledi.
24 Mayıs 2013 - 08:34
Türkiye’nin en önemli sanayi merkezi olan ve hızlı nüfus artışı ile birçok ili geride bırakan Gebze bölgesi, ekmek üretimi ile de zirvede. Günde 200 bin, ayda 6 milyon ekmeğin üretildiği Gebze, Çayırova ve köylerde bu iş için 97 fırında 650-700 kişinin çalıştığı ifade edildi.
AYDA 6 MİLYON EKMEK
Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalar yapan Gebze Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Aydemir şunları söyledi, “Gebze, Çayırova ve köylerde toplam 97 fırında bir günde ortalama 200 bin adet ekmek üretiliyor. Aylık üretilen ekmek sayısı ise 6 milyon civarı. Bu ekmekleri üretmek için fırınlarda 650-700 civarında insan çalışıyor. Ekmek üretimi sanıldığı gibi kolay bir iş değil. Büyük zahmet ve emek gerektiriyor” diye konuştu.
Fırın denetimlerini Gebze Fırıncılar Kooperatifi olarak yaptıklarını belirten Mehmet Aydemir fırıncılar için hijyen ve öteki konularda seminer ve eğitim de verdiklerini belirterek, “Bundan dolayı Gebze’de ceza yazılan fırın sayısı çok azdır. Biz denetimlerimizi kendimiz yapıyor ve titiz davranıyoruz.”dedi.
KATKI MADDELERİ KULLANILMAYACAK
Ekmekte belirlenen miktarda katkı maddeleri kullanıldığını söyleyen Gebze Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Aydemir, hükümetin aldığı kararla Temmuz ayı itibariyle katkı maddelerinin artık kullanılmayacağını söyledi. Aydemir son olarak şunları söyledi, “Gebze’deki fırıncılar bu konuda hazır. Önümüzdeki günlerde de katkı maddeleri ile ilgili olarak bir bilgilendirme yapacağız.”.