Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTÜ, yeni öğrencilerini oryantasyon programıyla karşıladı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), yeni öğrencilerini üniversite hayatına hazırlamak amacıyla düzenlediği oryantasyon programını, yoğun katılım eşliğinde başarıyla tamamladı. 23-24 Eylül tarihlerinde gerçekleşen programda, öğrenciler hem akademik yaşam hakkında bilgilendirildi hem de üniversite hayatının sosyal yönlerini deneyimleme fırsatı buldu.

GTÜ, yeni öğrencilerini oryantasyon programıyla karşıladı
25 Eylül 2024 - 10:32
GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, programda gerçekleştirdiği selamlama konuşmasında, öğrencilere başarılı bir akademik kariyer inşa etmeleri için üniversitenin tüm imkanlarını seferber edeceklerini vurguladı. Rektör, konuşmasında şu noktalara değindi:
 
Üniversitemizin Başarısı ve Kalitesi
“Sizlere gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, Gebze Teknik Üniversitesi, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biridir. Yirmi yılı aşkın süredir bu üniversitede görev yapan bir hocanız olarak, sanayi iş birliği, akademik araştırmalar ve eğitimdeki başarılarımız sayesinde Türkiye’nin en prestijli üniversiteleri arasında yer aldığımızı ifade etmek isterim. Bu başarı, öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve idari personelimizin özverili çalışmaları sayesindedir.”
 
Kapılarımız Her Zaman Açık
“Üniversitemizdeki her yönetici ve her hoca, size bir ebeveyn gibi yaklaşır. Başarınız bizim başarımızdır. Akademisyenlerimiz ve idari kadromuz her zaman yanınızda olacak. Karşılaştığınız herhangi bir sorunu çekinmeden bölüm başkanlarınıza, dekanlığa ya da rektörlüğe iletebilirsiniz. Bizim en önemli önceliğimiz, sizin burada kaliteli bir eğitim alarak donanımlı bir şekilde mezun olmanızdır.”
 
Sosyal İmkanlarımızı Geliştiriyoruz
“Kampüsümüzde sosyal alanları genişletmek için çalışmalarımız sürüyor. Çok yakında yeni kafeler, marketler ve alışveriş alanları gibi mekanlar hizmetinize sunulacak. Amacımız, sizlerin kampüs içerisinde 7/24 yaşanabilir bir ortamda bulunmanızı sağlamak.”
 
Yurt İmkanları
“Kız öğrencilerimiz için yeni yurdumuz çok yakında açılacak. Ayrıca kampüs içinde erkek öğrenciler için de yeni bir yurt yapmayı planlıyoruz. Sizlerin huzurlu ve rahat bir ortamda eğitim almanız için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.”
 
Her Zaman Yanınızdayız
“Biz burada sizlerin her türlü sorununu çözmek için varız. Üniversitemiz, sizlerin başarılı bir şekilde mezun olmanızı ve hayata en iyi şekilde hazırlanmanızı sağlamak amacıyla her türlü desteği sunuyor. Bu süreçte sizlerin yanında olacağız ve hiçbir sorununuz çözümsüz kalmayacak.”
 
Gebze Teknik Üniversiteli Olmak
Kongre Kültür Merkezi'nde başlayan programın ilk gününde, GTÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Çağatay Aktürk ile Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Gör. Çiçek Tomrukçu “Gebze Teknik Üniversiteli Olmak” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumda üniversite ve bölümleri hakkında detaylı bilgi verildi. Sahneye davet edilen mezunlar, GTÜ’de edindikleri deneyimleri ve kariyer yolculuklarını öğrencilerle paylaşarak değerli tavsiyelerde bulundular. Ardından, Yabancı Diller Bölümü Lisans Koordinatörü Öğr. Gör. Sena Teber, "Yabancı Diller Bölümü" sunumu ile yeni öğrencilere bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Öğleden sonra fuaye ve şenlik alanlarında gerçekleştirilen etkinliklerde, öğrenciler hem eğlendi hem de öğrenci topluluklarını tanıma fırsatı buldular. TURKCELL sponsorluğunda düzenlenen açık hava sinema gösterimi ve oryantiring etkinliği de büyük ilgi gördü.
 
İkinci Gün Etkinlikleri
Programın ikinci günü, Biyomühendislik Binası bahçesinde düzenlenen fidan dikimi etkinliği ile başladı. 2024 girişli öğrencilerin katıldığı bu anlamlı etkinlikte, çevre bilinci aşılanarak öğrencilerin üniversitelerine katkı sağlamaları teşvik edildi.
 
YEDAM ve Bağımlılık Semineri
Oryantasyon etkinlikleri kapsamında, Çayırova Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nden Betül Zehra İnci’nin YEDAM sunumu ve Darıca Aile Sosyal Hizmet Merkezi personeli Cavit Barış Gezginci’nin konuşmacı olduğu Bağımlılık Bilinçlendirme Semineri düzenlendi.
 
Programdan memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, özellikle öğrenci topluluklarıyla kaynaşma ve üniversiteyi daha yakından tanıma fırsatını buldukları için teşekkür ettiler. Gebze Teknik Üniversitesi, öğrencilerine unutulmaz bir başlangıç yaşattı. Üniversite yönetimi, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalarına devam edecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum