Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTÜ Mezunları Bir Araya Geldi

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), düzenlediği Mezunlar Buluşması ile farklı yıllardan mezunlarını bir araya getirdi.

GTÜ Mezunları Bir Araya Geldi
01 Ekim 2024 - 14:38
 
GTÜ Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe, GTÜ mezunu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın yanı sıra çok sayıda mezun katılım sağladı. Etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ın ve Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın açılış konuşmaları ile Mezunlar Ofisi Koordinatörü Dr. Neslihan Başaran’ın sunumu dikkat çekerken, öğrenci projelerinin sergilendiği fuaye alanı da büyük ilgi topladı. GTÜ yönetimi, akademik ve idari personel ile mezunlar ve aileleri etkinlikte bir araya geldi.
Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, yaptığı konuşmada mezunların üniversitenin başarısındaki önemine değindi. Mezunların üniversitenin misyonunu gerçekleştiren somut örnekler olduğunu belirtti ve mezun-öğrenci etkileşiminin artırılması için başlatılan mentorluk programlarının önemini vurguladı. Rektör, “Mezunlarımızın başarıları sadece kariyerlerine değil, aynı zamanda toplumun gelişimine de katkı sağlıyor. Sizlerin başarılarıyla üniversitemizin adını gururla taşıyoruz. Bu aile bağını güçlendirmek, hepimizin ortak sorumluluğu. Birlikte daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, GTÜ’den mezun olmanın kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Boyraz, mezunların sektördeki başarılarının üniversitenin prestiji için önemli olduğunu belirterek, mentorluk programları gibi etkinliklerle gençlere rehberlik edilmesinin önemine dikkat çekti. Konuşmasını şöyle sürdürdü, “Mezunlarımızın tecrübeleri, genç kardeşlerimize ufuk açacak nitelikte. Kariyer toplantılarıyla bu bilgi ve deneyimleri paylaşmak çok önemli. Ülkemizde çok önemli kararların alınmasında GTÜ mezunlarının etkili olduğunu görüyorum. Bu genç kardeşlerimizin öğrencilerle bir araya gelmesi çok iyi olur diye düşünüyorum”.
Ayrıca, fuaye alanında sergilenen öğrenci projeleri büyük ilgi gördü. Mezunlar, projeleri yakından inceleme fırsatı buldu. Bakan Yardımcısı Boyraz, öğrencilerle sohbet ederek projeleri hakkında bilgi aldı.
Etkinlikte, GTÜ Mezunlar Ofisi Koordinatörü Dr. Neslihan Başaran, mezunlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sunumda, üniversitenin sunduğu destekler, Mezun Kart uygulaması ve mezunlara özel avantajlar gibi konulara değinildi.
Daha sonra sahneye davet edilen Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’a Mezun Kartı ve 25 yıldan daha eski mezunlara plaketleri takdim edildi.
Etkinlik, GTÜ Gölet Alanında düzenlenen ve mezunlar ile ailelerinin bir araya geldiği samimi bir buluşma ile sona erdi.
Katılımcılar, üniversiteyle yeniden buluşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, bir sonraki mezunlar buluşmasında tekrar bir araya gelmek üzere sözleştiler.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum