Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTÜ'den İMES Kariyer Günleri'ne güçlü destek

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, İMES Kariyer Günleri İş Birliği Protokolünü imzaladı. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), 26-27 Eylül tarihlerinde İMES Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenecek olan "İMES Kariyer Günleri" etkinliğine destek sağlamak amacıyla önemli bir iş birliği adımı attı. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, İMES OSB Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılarak Kocaeli Valisi İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirilen oturumda İMES Kariyer Günleri İş Birliği Protokolünü imzaladı.

GTÜ'den İMES Kariyer Günleri'ne güçlü destek
04 Eylül 2024 - 14:26
İMES OSB Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Soba, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, MARMA Başkanı Mustafa Çöpoğlu, KOUKAGEM Müdürü Prof. Dr. Bilsen Bilgili ve İMES OSB Yönetim Kurulu Üyeleri katılım gösterdi.

Protokolün Amacı ve GTÜ’nün Katkıları
Bölgede istihdam açığı olan sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü sağlamak için iş arayanlar ile işverenleri bir araya getirecek fuar organizasyonuyla bölgedeki firmaların insan kaynağı ihtiyacı karşılanıp iş arayan vatandaşlara istihdam olanakları sunulacak.
GTÜ, bu etkinliğe önemli katkı sağlayacak. Üniversite, öğrencilerin etkinliğe aktif katılımını sağlamak için geniş çaplı tanıtım ve duyuru faaliyetleri yürütecek, akademisyenler bilgi birikimleriyle öğrencilere rehberlik edecek. Ayrıca, sanayi ile üniversite iş birliği çerçevesinde öğrencilere staj ve iş fırsatları tanıtılacak ve sanayi kuruluşlarıyla kariyer olanaklarının artırılması için çalışmalar yapılacak.

Kapsamlı Katılım
Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Dilovası Kaymakamlığı, Gebze Belediyesi, Dilovası Belediyesi, Gebze Ticaret Odası, İŞKUR, MARKA, İMES OSB ve İnsan Kaynakları Dayanışma Derneği ve diğer paydaşların desteğiyle gerçekleşecek olan İMES Kariyer Günleri’ne, 115 firma katılacak. Etkinlik, bölgedeki iş gücü açığını kapatmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum