Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTÜ, Araştırma Üniversitesi oldu

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Araştırma Üniversiteleri Toplantısı’nda Gebze Teknik Üniversitesi A2 kategorisinde araştırma üniversitesi ilan edildi.

GTÜ, Araştırma Üniversitesi oldu
15 Aralık 2021 - 00:13
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Araştırma Üniversiteleri Toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve üniversite rektörleri katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, YÖK Araştırma Üniversiteleri Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bilginin ve teknolojinin üretildiği, nitelikli insan kaynağının yetiştiği üniversitelerin, Türkiye’nin gelişip kalkınmasında hayati bir role sahip olduğunu belirtti. Göreve geldiklerinden bu yana üniversitelerin gelişimini hızlandıracak çok önemli atılımlar yaptıklarını ifade eden Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yükseköğretim alanında büyük reformlara imza attıklarını söyledi. 
YÖK Başkanı Özvar, konuşmasının ardından ‘Araştırma Üniversitesi’ etiketi almaya hak kazanan 20 devlet ve 3 vakıf üniversitesini açıkladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi A1 kategorisinde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa A2 kategorisinde, Marmara Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi A3 kategorisinde araştırma üniversitesi ilan edildi. Vakıf araştırma üniversiteleri ise İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi Koç Üniversitesi olarak belirlendi. AAraştırma üniversitelerinin rektörlerine program beratları, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile YÖK Başkanı Özvar tarafından takdim edildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum