Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTO Mayıs ayı toplantısına ASELSAN damgası!

Gebze Ticaret Odası Mayıs ayı meclis toplantısına konuk olan, savunma sanayisinin yükselen yıldızı ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, meclis üyelerine ve katılımcılara önemli bilgiler verdi.

GTO Mayıs ayı toplantısına ASELSAN damgası!
27 Mayıs 2021 - 01:13

Zoom üzerinden düzenlenen toplantıya GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, GTO Genel Sekreteri Mustafa Sekin’in yanı sıra GTO yönetim kurulu, meclis üyeleri, KOBİ’ler ve OSB’lerden 150’ye yakın takipçi katıldı. Gebze’ye ayrı bir önem verdiğini, Gebze’yi iyi bilen bir yönetici olduğunu belirten Görgün, ASELSAN’ın 2017 yılından bugüne yaşadığı değişimi rakamlarla ortaya koydu. Sunumunun başında çeşitli sebeplerle aramızdan ayrılan OSB Başkanları ve sanayicilerin isimlerini vererek başsağlığı dileyen Görgün, ASELSAN’ın Gebze’de 130 tedarikçi firma ve kurumla iş yaptığını , bu firmalarla bu güne kadar toplam 55 milyon dolar iş yaptığını belirtti. ASELSAN’ın Türkiye’de 46 ilde tedarikçisi olduğunu, Gebze’de ki firma sayısını da arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Görgün, “ Halen 13 firma ile tedarik işbirliği görüşmelerimiz devam ediyor. Ben göreve gelmeden önce 7-8 milyon dolar olan, geçen yıl 20 milyon dolar olan işbirliğimiz bu gün 3 katına yükseldi. Bu rakamların daha da artacağına inanıyorum” dedi.

BİLİŞİM VADİSİ’NDE 2000 M2 OFİS

Gebze’de Bilişim Vadisi’nde de ofis açtıklarını belirten ASELSAN Genel Müdürü Prof.Dr. Haluk Görgün, “İstanbul Teknopark’tan sonra Gebze’de de Bilişim Vadisi’nde de 2 bin m2 bir yer kiraladık. Ben burada, değerli başkanımız Nail Çiler’le  Bilişim Vadisi yönetim kurulunda yer aldık. Burada olmamız çok önemli. Gebze’de savunma sanayi ekosistemini geliştirmemiz için burada olmamız çok önemliydi. Buraya TOGG’un da gelmiş olması,  Ar-Ge çalışmaları, yazılım firmalarının olması, stratejik ürün tasarımı yapan, akıllı şehircilik yapan  firmaların olması burayı seçmemize sebep oldu. ASELSAN’ın burada olmasının ülkemiz için de önemli olduğunu düşünüyorum.  Burada ürettiğimiz sivil alandaki ürünlerin deneyimleme merkezi olmasının yanı sıra, ürettiğimiz  know-how ürünlerimizi sergileyebileceğimiz bir alan olacak. Burada çalışmalarımız başladı. 150 kişilik bir istihdam sağlayacağız. Özellikle yerlileşme ve millileştirme çalışmalarımız, bölgedeki tedarik zinciri firmalarımızla olan görüşmelerimizi bu merkezden yapacağız” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum