Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Görme Engelliler Ulusal Online Türkiye Satranç Turnuvası Darıca'da başladı

Darıca Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen Görme Engelliler Ulusal Online Türkiye Satranç Turnuvası, Darıca Rüstem Metin Yurttaş Kültür Merkezi’nde başladı.

17 Aralık 2022 - 16:03 - Güncelleme: 17 Aralık 2022 - 20:33
14 – 24 Aralık tarihleri arasında Darıca’da düzenlenecek olan Görme Engelliler Ulusal Online Türkiye Satranç Turnuvası’nın startı bugün verildi. Darıca Belediyesi, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Beyazay Derneği tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen turnuvaya Kocaeli, Kayseri, Yalova, Bursa, İstanbul, Sivas, Sakarya, Ankara, Trabzon, Aksaray, Samsun, Bolu, Konya, Denizli, Burdur, Aydın, Malatya ve Çanakkale illerinden toplamda 71 sporcu katılıyor. 18 ilden gelen sporcuların 7’sinin Milli Sporcu olarak katıldığı turnuvanın ilk gününde çekişmeli anlar yaşandı. En genç sporcunun 15 yaşında, en yaşlı sporcunun ise 69 yaşında yarıştığı turnuvanın ilk gününde Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Beyazay Derneği Kocaeli İl Başkanı Furkan Eşittir sporcuları yalnız bırakmadı.

BAŞKAN BIYIK BAŞARILAR DİLEDİ
Programda konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ”Spor şehri olarak adlandırdığımız Darıca’da yine önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Darıca Rüstem Metin Yurttaş Kültür Merkezi’nde yeni bitirilen bir projemiz. İlk resmi programımızı Görme Engelliler Ulusal Online Türkiye Satranç Turnuvası ile gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizi, engelli vatandaşlarımızı ve tüm halkımızı spora yöneltiyoruz teşvik ediyoruz ve bu alanda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum’’ dedi.

GÖZ BANDI TAKARAK SATRANÇ OYNADILAR
Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ise yaptığı konuşmada, ‘’Darıca’da yine önemli bir programa ev sahipliği yapıyoruz. Darıca Kaymakamlığı olarak bu organizasyonlarda daima büyük destek veriyoruz. Turnuvada yarışan tüm sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum’’ dedi. Yapılan konuşmaların ardından, protokol üyeleri göz bandı takarak, sporcularla beraber satranç oynadı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum