Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Görme Engelliler Darıca'da yarıştı

Darıca Belediyesi’nin ‘Farkındalığın olduğu yerde engel yoktur’ sloganıyla Türkiye Beyazay Derneği ile birlikte organize ettiği görme engellilere yönelik  Goalball turnuvasını Türkiye Beyazay Derneği kazandı 

22 Ocak 2022 - 16:54 - Güncelleme: 26 Ocak 2022 - 11:08
Beyaz Baston Haftası dolayısıyla Erişilebilir Hareket Atölyesi projesi kapsamında Darıca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Goalball Turnuvası’nda Darıca Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Türkiye Beyazay Derneği, Kocaeli Fatih Sultan Mehmet Görme Engelliler Spor Kulübü ve Gölcük Görme Engelliler Spor Kulübü olarak dört takım mücadele etti.
Bağlarbaşı Ortaokulu Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvada içerisinde ses çıkaran çıngırak bulunan basketbol büyüklüğündeki topla ve iki takımda bulunan üçer kişilik sporcularla mücadele edildi. 
Oldukça renkli ve çekişmeli maçlara sahne olurken, Goalball oyuncularının değişik şiddetteki görme bozukluklarına sahip kişiler olduklarından oyun sırasında şansları eşitlemek için görmelerini tamamen engelleyen göz bandı takıldı.
Türkiye Beyazay Derneği, Darıca Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Kocaeli Fatih Sultan Mehmet Görme Engelliler Spor Kulübü, Gölcük Görme Engelliler Spor Kulübü Takımlarının mücadele ettiği turnuvada  Türkiye Beyazay Derneği ile Gölcük Görme Engelliler Spor Kulübü finalde karşı karşıya geldi. Final maçını kazanan Türkiye Beyazay Derneği takımı Turnuvanın birincisi olurken 3 Bin TL ile ödüllendirilldi.
Turnavanın tamamlanmasının ardından her iki kaleye gözlerini bantlayarak çıkan Kocaerli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık maç yaptılar.

BAŞKAN BIYIK; GÖRMENİN NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUNU ANLADIK

Turnuvayı Kocaeili Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Yaşar Çakmak, Türkiye Beyazay  Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti, MHP İlçe Başkanı Yücel Bektaş, Kocaeli Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan ve çok sayıda izleyici turnuvayı kenardan takip ederken Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık yaptığı açıklamada, ‘’ Muzaffer Bıyık, Darıca Belediyemizin Engelsiz Yaşam Merkezi ve Türkiye Beyazay Derneği ile birlikte organize ettiği Goalball turnuvasındayız. 4 takım katıldı. Biz de anı yaşadık. Görmenin ne kadar değerli olduğunu anladık. Gözlerimizi kapattık ve topun içerisindeki sesin ne kadar titreşimle hangi mesafeden geldiğini hesaplayabilmenin ne kadar zor olduğunu keşfettik oyun esnasında. Salondaki sessizliğin ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu öğrenmiş olduk. Ben yarışmacılara başarılar diliyorum. Hayatın her anına dokunan, her anını yaşayan, her kesime hitap eden Cumhurbaşkanımızın da bize tavsiye ettiği ‘Gönül Belediyeciliği’ noktasında Darıca’yı ilmek ilmek işlemeye, canla başla  çalışmaya devam edeceğiz. Bugün buradaki yarışmacılarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah bu tarz etkinliklerle Darıcamızı sporun, sanatın, kültürün ve sosyal yaşamın Kocaeli’de başkenti yapma noktasında hızla ilerleyeceğiz. ‘’ dedi.

BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN VEKİLİ ÇAKMAK; TOĞPUN SESİNİ HİSSEDİP,
YAKALAMAK ÇOK KEYİFLİ


Bugün Darıcamızda farklı bir etkinlikle bir aradayız. Görme engelli kardeşlerimizden oluşan 4 farklı takım kapalı spor salonunda müsabaka yapıyor. Oldukça keyifli. İçerisinde zili olan ağır bir topla oynanıyor. Görme durumları olan sporcularında eşitlenmesi için gözlerine bir bant takılıyor. O sessizliğin içinde biz de küçük bir maç yaptık. Topun sesini hissedip, sadece sesle topu yakalamak keyifli. Görme engelli de olsa toplumumuzun her kesimini eğlendirmemiz, sanatla, sporla buluşturmamız lazım. Hem büyükşehir belediyemiz hem Kocaeli’deki bütün ilçe belediyelerimiz bu konuda güzel çalışmalar yapıyor. 

GÖLCÜK TAKIMININ BAŞKANI ÖNERBAY; 2 AYDAN BU YANA ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Gölcük Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mevlüt Önerbay ise yaptığı açıklamada, ‘’Kaliteli, tertipli bir organizasyon oldu Arkadaşlarımızla birlikte çok başarılı bir turnuva geçirdik. Önce belediye başkanlarımıza ve katılımcılara çok teşekkür ediyoruz. Biz takımımızı 2019’da kurduk ama 2 aydır Goalball çalışmalarına başladık. Bir gösteri turnuvasına katılmıştık, orada yenilmiştik. Onun hırsıyla daha çok çalıştık, azmettik.’’ dedi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum