Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GETİP e-ticaret ve dijital dönüşüm projesini hayata geçiriyor

Gebze Ticaret ve İş Geliştirme Derneği E -Ticaret ve Dijital Dönüşüm Projesini hayata geçiriyor. Kocaeli ve Gebze Bölgesinin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı ve sanayiciler ile esnafın dijitalleşme sürecine entegrasyonunu hızlandırmayı hedefleyen ‘’ Türkiye Yüzyılında Bilişim ve Teknoloji’’ konulu projenin tanıtımı yapıldı.

GETİP e-ticaret ve dijital dönüşüm projesini hayata geçiriyor
21 Eylül 2024 - 12:56
Maysa Consept salonunda düzenlenen, dernek üyesi iş insanı ve firma temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Gebze Ticaret ve İş Geliştirme Platformu Başkanı Resul Orman, dernek olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

AMACA UYGUN HİZMETLER YAPIYORUZ
2021 yılında amacı  değer üretmek olan iş insanlarının bir araya gelmesiyle kurulan GETİP’in  bugüne kadar amacına uygun hizmetleri yapmaya devam ettiğini ifade eden Resul Orman,  Yalova Ticaret Odası, Kars-Ardahan -Iğdır, Kocaeli ticaret il müdürlüğü ziyaretlerinde bulunduklarını söyledi.
Dernek olarak artık hamlığı üzerlerinden attıklarını, kurum olma aşamasında önemli mesafe kat ettiklerini vurgulayan Başkan Orman, kurumlarda birlikteliğin çok önemli olduğunun altını çizerek bu bağlamda Gebze Teknik Üniversitesi, Gebze TİCARET ODASI ve GETİP ortaklığında yapay zeka toplantısı yapıldığını ve gelecek dönemde de benzer işler yapılacağını vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti; ‘’ Derneğin potansiyelini daha geniş verimli şekilde kullanabilmek amacıyla çalışmalarımız devam etmekte. Her kuruluşun ilk dönemleri sancılı geçer ve sonrası da akıp gider. Bizde bu süreci aştık artık şimdi koşma vakti. Bütüncül bir çalışma için desteklerinize ihtiyacımız var.
GETİP kurumsallaşma anlamında emin adımlarla ilerlemekte. Yönetimde kalite olmazsa hizmette de üründe de kalite olmaz. Yönetim kurulunun vizyonu ne kadar genişse kurum da o kadar güçlüdür. Kurumlar adil, kapsayıcı, adil ve demokratik olarak yönetilebildiğinde tüm karanlıklar aydınlanır. Bu yüzden çoğulcu olmak başarıya ulaşma konusunda oldukça kıymetlidir.
Bunun içinde iletişimi doğru kullanarak ilerlemek ve değer yaratarak hizmet vermemiz gerekmekte. Dünyada sosyal memnuniyet kriterleri her geçen gün önemini arttırmaktadır. Sosyal memnuniyet kriterleri bakımından akademik olarak bir çalışmanın yapılması gerekmektedir. Eğitim yatırımlarının Gebze’ye ve bölgeye olan katkısı ölçülmelidir. Ülkemizin makro ekonomik verileri maalesef iyi değil. Yüksek faiz ortamında iş yapmaya çalışmak da ekstra zorluklar getirmekte. Ekonomik dengelerin bozulması sonrasında benzer reçeteler ortaya çıkmaktadır. Bugün de benzer olayları yaşamaktayız. Ekonomi de aynı anlama gelen farklı cümleleri çok fazla duymaktayız. Parasal sıkılaşma, programa sadık kalmak, yapısal reformlar hız vermek bunlar arasında ilk sırada yer almaktadır. Yapısal reform noktasında herkes rutinlerini gözden geçirmeli.Bunu yaptığımız noktada hedeflere ulaşmak daha kolay. Kamu kesimi yapısal reformlarla bulunduğunuz bölgenin avantajlarını en iyi şekilde kullanmaya teşvik etmekte. Bürokrasinin desteği ile bu süreci aşmakta kolaydır. Bürokrasi burada kolaylaştırıcı olduğunda süreç daha hızlı olarak etkilenmekte. Makro ekonomik göstergeler kendiliğinden olmaz, belirli bir sürecin içinde yaşananların yansıması olarak ortaya çıkar.  Hepimiz kendimizi gözden geçirmeliyiz. Ürettiğimizden fazla tüketiyoruz bu doğrultuda ülkemiz artık üretim ekonomisine geçmeli.  

DÖRT EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENECEK
Başkan Resul Orman’ın konuşmasının ardından Dernek Genel Sekreteri Mehmet Fatih İşlek proje hakkında bilgilendirmede bulundu. İşlek, projenin amacının KOBİ’ler ve esnafın dijital pazarlama, e-ticaret ve dış ticaret alanlarında gelişimini sağlayarak küresel pazarlara açılmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. 30 Eylül – 25 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek dört eğitim programının ardından E-ticaret zirvesinin gerçekleştirileceğini ifade eden Genel Sekreter İşlek, bu proje sayesinde bölgedeki ticaret firmalarının uluslararası ticarette rekabet edebilir hale geleceğini ve dijital dünyadaki fırsatları daha iyi değerlendireceklerinin altını çizdi.
Genel Sekreter Mehmet Fatih İşlek, Kocaeli ve Gebze Bölgesinin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı ve sanayiciler ile esnafın dijitalleşme sürecine entegrasyonunu hızlandırmayı hedefleyen ‘’ Türkiye Yüzyılında Bilişim ve Teknoloji’’ konulu projeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ve Gebze Oto Galericiler Derneği’nin de ortakları arasında olduğunu vurgulayarak ‘’son günlerde Ortadoğu’da yaşanan terör olayları dijital ve teknolojinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu nedenle bu projeyi çok önemsiyoruz. Ya değişime ayak uyduracağız ya değişime ayak uyduracağız. Başka çaremiz yok. ‘’ diyerek sözlerini sonlandırdı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum