Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze'ye yıldırım düştü; 29 koyun telef oldu!

Pelitli Mahallesi’nde yağmurdan korunmak için bir ağacın altında giren 29 koyun, yıldırım düşmesiyle telef oldu. Korkunç olayda çoban ise şans eseri ölümün kenarından döndü.

11 Temmuz 2024 - 16:51 - Güncelleme: 11 Temmuz 2024 - 17:55
Gebze’de üç kuşaktır hayvancılık yapan Elmas ailesinin ocağına adeta yıldırım düştü. Kırsalda hayvanlarını otlatan ailenin 150 koyununun 29’u telef oldu. Sabah saatlerinde şiddetini artıran ve gök gürültüsüyle birlikte yağan yağmurdan kaçınan 29 koyunun sığındığı ağaca yıldırım çarptı. Düşen yıldırımın etkisiyle ağacağın altındaki tüm koyunlar oldukları yerde yaşamlarını yitirirken, koyunları güden çoban ise bölünen sürünün yanında olmasından dolayı şans eseri kurtuldu. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Engin Elmas (65), “Yağmurdan hayvanlarımız ağacın altına giriyor. Sonra yıldırım düşmesiyle de maalesef hepsi telef oluyor. Çok üzgünüz ama Allah’tan gelene de bir şey diyemeyiz” ifadesini kullandı. Elmas şöyle devam etti;

HAYVANLARIMIZIN ÇOĞU GEBEYDİ
“Biz doğma büyüme hayvancılık yapıyoruz. Babamda hayvancı idi ben de oğlumda bu işi yapıyor. Gebze’de uzun yıllardır çiftçilik yapan bir aileyiz. Bugün bizi üzen bir durumla karşılaştık. İlk defa başımıza geliyor ve gerçekten çok üzgünüz. Ama dediğimiz gibi Allah’tan gelene bir şey söylemeye hakkımız yok. En büyük temennimiz çobanımıza ve diğer hayvanlarımıza bir şey olmaması. Allah onları korumuş, diyeceğim bunlar.” dedi. 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ
Olay yerine giden ve çiftçi aileye desteğini veren Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen’de, “Engin abi bölgemizin güzel üreticilerinden biridir. Bugün böylesi talihsiz bir olayla karşılaştı. Bizde kendisinin yanında olduğumuzu ve tüm imkânlarımızı büyükşehir belediyemiz olsun kamu olsun seferber edeceğimizi söyledik. Bölgemizde başka problemlerde oluştu seralarımız var onlarda da büyük hazarlar meydana geldi. Oda olarak tüm üreticilerimizin yanındayız” açıklamasını yaptı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum