Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze Belediyesi'nden açıklama: "Tuzla Belediyesi'ne başarılar dileriz"

Gebze Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Eylemlere verdiğiniz lojistik destek için harcadığınız kaynağı, Tuzla’daki sahipsiz hayvanlarla ilgili çalışmalarınızda kullanabilirsiniz” ifadelerine yer verildi

Gebze Belediyesi'nden açıklama: "Tuzla Belediyesi'ne başarılar dileriz"
15 Ekim 2024 - 15:36

Gebze Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimize yönelik, bütün boyutlarıyla yargıya intikal ettirdiğimiz iddialardan sonra, merkezimizi çalışamaz hale getiren işgal girişimine Tuzla Belediyesi olarak lojistik destek veriyorsunuz.  Asgari nezakete aykırı, kurum kültürüne uygun olmayan bu davranışı yadırgadık, sahipsiz hayvanlarla ilgili sizin ne yaptığınızı sorduk. Verdiğiniz cevapta henüz yeni olduğunuzu vurgulamışsınız. Bir iddia söz konusu olduğunu belirtmişsiniz. Kamuoyunun vicdanının kanadığını ifade etmişsiniz. Bu iddiayla ilgili henüz kurduğunuzu ifade ettiğiniz Veteriner İşleri Müdürlüğünüz bizi arayabilir, merkezimizi ziyaret edebilir ve gerçekleri öğrenmeye çalışabilirdi. Yapmadınız. Yaptığınızı kamuoyuna duyurmayı, sizi hedef aldığımız şeklinde yorumlamışsınız. Yanlış. Yaptığınızla konuyu siyasi bir araca dönüştüren sizsiniz.

GEBZE’DEKİ MODERN TESİSİMİZİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ
Henüz yeni olduğunuz için bilmeme ihtimaliniz olan birkaç hususu sizinle paylaşmak isteriz: 14 Temmuz 2021 tarihli 7332 sayılı kanuna kadar sahipsiz hayvanlarla ilgili sorumlu büyükşehir belediyeleriydi. İlçe belediyelerinin sorumluluğu bu tarihten sonra başladı. İBB’nin hali hazırda Tuzla sınırlarında faal olan bir tesisi var. AK Parti döneminde yapılmıştı. Orhanlı Sahipsiz Hayvan Bahçeli Yaşam Alanı. Daha önce Aydınlı’da bulunan Sahipsiz Hayvan Bakımevi kapatılarak Teperören’e taşınmıştı. Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi, 202 dönüm üzerine kurularak 2018 yılında, dönemin İBB Başkanı Mevlüt Uysal tarafından açılmıştı. Hali hazırda İBB, bu alanın 12-13 dönümünü kullanıyor. Tesisi yaklaşık 20 kat büyütme imkanları var. İBB’yle birlikte kurmayı planladığınız dev rehabilitasyon alanını bir an önce Tuzlaya kazandırmanızdan memnuniyet duyarız. Modern bir tesis olabilmesi için tesisimizi inceleyebilirsiniz. Tesisiniz tamamlanıncaya kadar sahipsiz hayvanlar için Orhanlı’da bulunan İBB’ye ait tesisi kullanmanız, Tuzlamızın da Gebzemizin de yararınadır.

TUZLA’DAN GEBZE’YE TERK EDİLEN HAYVANLARA AİT GÖRÜNTÜLER
Tuzladaki kapasite yetersizliğini gidermek için İBB’nin Tepeören’deki tesisinin büyütülmesi ile ilgili gayrette bulunmanızı tavsiye ederiz. Eylemlere verdiğiniz lojistik destek için harcadığınız kaynağı, Tuzla’daki sahipsiz hayvanlarla ilgili çalışmalarınızda kullanabilirsiniz. İBB araçlarıyla Tuzla ilçe sınırlarından Gebze sınırlarına terkedilen sahipsiz sokak hayvanları olduğu görüntülerle sabittir. Bu olayın tekrarlanmaması hususunda da desteklerinizi istirham ederiz. Akıl ve vicdan vurgularınıza bütünüyle katılıyoruz. Meseleyi siyasallaştırdığımız iddiasını; meseleyi, davranış ve sözlerinizle siyasallaştırma eğiliminizin bir sonucu olarak değerlendiriyoruz. Bu vesileyle belirtmeliyiz ki demokratik eylem hakkını Gebze sınırlarında kullananların talebi durumunda biz kendilerine çadır temin ederiz. Tuzlamızdaki sahipsiz hayvan sorunu ve diğer sorunlarla ilgili çalışmalarınızda başarılar dileriz.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum