Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gazete kağıdından çanta gördünüz mü?

Sıfır atık anlayışıyla hareket eden KO-MEK’te eski, hatıralar yeni eserlere dönüşüyor

Gazete kağıdından çanta gördünüz mü?
08 Ocak 2022 - 11:31

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimleri Kursları (KO-MEK), adeta bir geri dönüşüm ve sanat merkezi gibi çalışıyor. Neredeyse her branşta eğitim veren KO-MEK, yaptığı çalışmalarla hem ülke ekonomisine katkıda bulunup, hem de çevre bilincinin gelişmesini sağlıyor. Evlerimizde, işyerlerimizde sosyal alanlarımızda ortaya çıkan atıkların sanat teknikleri kullanılarak değerlendirildiği ve yeniden kullanılır hale getirildiği Atık Kâğıt ve Muhtelif Ambalajlardan Aksesuar Yapım Branşında kursiyerler adeta harikalar oluşturuyor.

 

HEM EKONOMİYE HEM DOĞAYA KATKI

KO-MEK Acısu Kurs Merkezinde Atık Kâğıt ve Muhtelif Ambalajlardan Aksesuar Yapım Branşında eğitim alan kursiyerler eskiyen ve artık çöpe gidecek olan geri dönüşüm atıklarından birbirinden güzel eserler üretiyor. Hem ekonomiye katkı sağlayan hem de israfı önleyerek üretime destek veren kursiyerler eskiyen eşyalarından yeni bir şeyler yapmanın ve kullanmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

GERİ DÖNÜŞÜME EN BÜYÜK KATKI

Kursiyerler KO-MEK’te verilen eğitimler ile şimdiye kadar eski araba lastikleri, sehpalar, sandıklar, borular, su kabağı, tepsiler, bavullar, köpükler, teneke ambalaj kutuları, tepsiler, kasalar, sandalye gibi birçok eskimiş ve yıpranmış eşya ve atık maddeleri dekoratif ürünler haline getirerek birçok yeni ürün oluşturdu. Şimdilerde KO-MEK Acısu Kurs Merkezinde Atık Kâğıt ve Muhtelif Ambalajlardan Aksesuar Yapım Branşına katılan kursiyerler ise atık gazetelerden birbirinden güzel çantalar, artık kumaşlardan kilim ve parça kumaşlardan yeni elbiseler yaparak geri dönüşüme katkı sağlıyor.

 

KO-MEK İLE SIFIR ATIK

Farklı desenler ve farklı teknikler uygulayarak elde edilen ürünler, bir yandan mimari bir estetik oluştururken, diğer yandan da kursiyerler için bir sanat eseri oluyor. Acısu KO-MEK Kurs Merkezinde Atık Kâğıt ve Muhtelif Ambalajlardan Aksesuar Yapım Branşında eğitim alan Fatma Tüylüoğlu, ‘’Atıklardan yeni bir şeyler yaparak eskileri değerlendiriyorum. KO-MEK benim için bir fırsat oldu. Şu anda eskilerden otantik bir kilim yapıyorum eski atıklardan eski parçalardan tunikler etekler yapıyorum. Bunları ben yapmasam hepsi çöpe gidecekti. Bunları yaparak hem aileme katkıda bulunuyorum hem de bende ailemde hatırası olan ürünleri yenileyerek uzun süre yaşamasını sağlıyorum’’ dedi.

 

EMEKLİLİKTE TERAPİ OLDU

Emekli hemşire olan Neşe Akova ise konuşmasında, ‘’Uzun yıllar çalışınca emekli olduktan sonra evde oturmak bana zor geldi. Emeklilik dönemimde birçok branşta eğitim aldım. KO-MEK bize adeta bir terapi gibi oluyor. Burada atık ürünlerden gazetelerden çantalar cüzdanlar yaptım. Bu çantaları ilk yaptığımda birçok kişi şaşırarak ürünlerimi inceledi. Çok emek isteyen ve zor bir iş eski ürünlerden yeni bir şeyler yapmak. Ben burada yaptığım ürünleri komeksepeti.com adresinden satarak gelir elde etmek istiyorum. Bize bu imkânı sunan Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tahir Büyükakın’a ve KO-MEK’te emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum