Farabi'de korkmadan doğum yapılacak
Darıca Farabi Devlet Hastanesi yönetimince, anne adaylarının doğum korkusunu üzerinden atarak tamamen ev ortamında kendisini hissedeceği ve hamilelerin sezaryan yerine normal doğuma teşvik edileceği modern doğum ünitesi hizmete açıldı.
06 Temmuz 2017 - 16:08
Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde modern doğum ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte halk arasında bardak çekme gibi isimle adlandırırlan haşamat tedavisinin kontrolsüz ve bilinçsizce yapılmasının önüne geçmek amacıyla '' Geleneksel ve Tamamalayacı Tıp uygulamaları birimi de hizmete girdi.
Dularla hizmet girdi
Hastane Başhekimi Dr. Hikmet Yaşar, Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Başkan Yardımcısı Metin Söylemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç, Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer bıyık, Gençlik Kolları Başkanı Cüneyt Şentürk, Mahalle Muhtarları ile hastane personelinin katıldığı açılış töreninde yenilenen birimler Müftü Muharrem Bilgiç'in yaptığı dua ile hizmete girdi.
Tamamen ücretsiz
Yenilenen ve 6 uzman hekim, 10 ebe, 3 veri hazırlama personeli ve 8 temizlik personelinin görev yapacağı Doğum ünitesi'nde anne adayları doğum korkusundan uzak, kendilerini ev ortamında gibi hissedecekleri, içerisinde banyo, tuvalet, televizyon buzdolabı, tıbbi cihazlar ve son teknolojiyle üretilmiş yatakların bulunduğu tek kişilik odalarda doğum yapmasına olanak sağlayan fiziksel düzenlemelerin yağıldığı belirtildi.
Tamamen ücretsiz olan doğum ünitesilerinin amacının, normal doğumlara teşvik etmek ve doğum sırasında istenmeyen durumları önlemek olduğu ifade edilirken, anne adaylarının mutlu doğum hikayelerini yaşamalarına olanak sağlanmasının amaçlandığı açıklandı.
Diğer yandan, Yeni doğum Ünitelerinin açılışıyla birlikte, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Birimi'nin de hizmete girdiği ifade ediilirken, bu uygulamalar sayesinde fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunmanın, bunlara tanı koymanın, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi bir şekilde sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı bilgi, beceri ve uygulamaların bütün olarak ele alınıp hastalara hizmet vermenin amaçlandığı belirtildi.
2 doktor, 1 hemşire, 1 veri hazırlama personeli, 1 temizlik görevlisinin görevlendirildiği birimde muayene odası, müdahale odası ve hasta bekleme alanının olacağı açıklandı