Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Farabi çocukları da unutmadı

Darıca Farabi Devlet Hastanesi ‘’Çocuklarda Görülen Alışkanlık Bozuklukları‘’ konulu Seminerlerin ilki geçtiğimiz gün çok sayıda dinleyicinin katılımıyla Hastane Konferans salonunda gerçekleşti.

Farabi çocukları da unutmadı
27 Aralık 2012 - 10:33
 Başhekim Uzm. Dr. Ayhan Aktaş‘ın seminer açılışında yaptığı konuşmada, ‘’Hastanemizde aylık olarak düzenleyeceğimiz halk seminerlerinin anne baba –çocuk iletişimine çok katkısı olacağını düşünüyoruz, çocuklarda çözümsüz olduğu düşünülen Davranış Bozuklukları hem ebeveynlerin hem de  çocuğun   ilerideki   yaşamının şekillenmesinde önemli yer tutmaktadır.  Çocuğun sergileyeceği davranış bozukluklarına yön verebilecek, empati yapabilecek, eğitimli ebeveynlerin olması sağlam bir geleceğin ilk adımlarındandır.”dedi.

ÇOCUKLARIN SORUNLARI
Çocuk Gelişimci İlkay Topcu tarafından verilen seminerde;  Altını Islatma, Dışkı Kaçırma, Tırnak Yeme, Parmak Emme, Kekemelik, Çocuklarda Mastürbasyon konuları tanımlanarak, ailelerin davranış bozukluğu olan çocuklarını öncelikle uzman bir doktora götürmeleri fizyolojik ya da organik bozukluğunun var olup olmadığını tespit ettirdikten sonra Çocuk Psikiyatrlarından yada Çocuk Gelişimcilerden destek almaları gerektiği vurgulandı.