Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Eskişehirliler kahvaltıda buluştu

Gebze, Darıca Eskişehirliler Derneği 2013 Türk Dünya Kültür Başkenti olan Eskişehir’in tanıtımını yapmak ve yakın zamanda kurulacak olan işadamları derneği hakkında bilgi alışverişinde bulunmak adına cumartesi günü Darıca Deniz Köşkü Restauranta bir araya geldi.

Eskişehirliler kahvaltıda buluştu
28 Mayıs 2013 - 09:35
 Darıca’da gerçekleşen toplantıya Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Ayhan Aktaş, Darıca Milli eğitim Müdürü Ali Öztosun, Darıca Eskişehirliler Dernek Başkanı Bayram Özkan, Gebze Eskişehirliler Dernek Başkanı Bülent Çevik, Darıca ve Gebze Eskişehirliler Derneği temsilcileri katıldı.
 
BÜTÜN OLMAK ZORUNDAYIZ
Darıca Eskişehirliler Dernek Başkanı Bayram Özkan Eskişehirliler olarak Gebze ve bölgesinde bulunan Eskişehirli işadamlarını bir çatı altında toplamak istediklerini söyleyerek, “Bugün burada Eskişehirli işadamlarımızı bir çatı altında toplamak işadamları derneğimizi oluşturmak adına toplanmış bulunmaktayız. Bu kapsamda yapmış olduğumuz çalışmalardan olumlu neticeler aldık. Kimin kapısını çaldıysak sağ olsunlar bizi kırmayıp dinlediler ve derneğin kurulması adına bize destek verdiler. Gebze ve bölgesinde yaşayan tüm hemşerilerimizi iyi bir noktada görmek adına çalışıyoruz. Bu kapsamda bir bütün olmalıyız” diye konuştu.  Başkan Özkan gurbette yaşayan Eskişehirliler olarak Eskişehir’i asla unutmadıklarını ifade ederek, “Eskişehir’imize çok güzel hizmetler yapılıyor. Biz gurbette yaşayan Eskişehirliler olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz.  Bu yıl bilindiği gibi Eskişehir Türk Dünya Kültür Başkenti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Eskişehir Valimize bu konudaki emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
HER ŞEY ESKİŞEHİR İÇİN
Darıca Eskişehirliler Dernek Başkanı Bülent Çevik Eskişehirliler arasında bir kopukluk olduğunu ancak bunu düzeltecek olanların kendileri olduğunu söyledi. Başkan Çevik, “Artık bir olma zamanı gelmiştir. Gurbette yaşayan Eskişehirliler olarak kenetlenmemiz gerekiyor. Hem işadamı bazında hem üye bazında bir araya gelelim. Derneğimize üye kazandıralım.  İşadamları derneği konusunda ortak bir noktada birleşelim. Ertelemeden kısa sürede bu derneğimizi hayata geçirelim” dedi. Eskişehir’in son 10 yılda çok büyük bir değişim gösterdiğini söyleyerek, “Bu yıl Eskişehir 2013 Türk Dünya Kültür Başkenti. Bunun artılarını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kültür Başkenti olmamızla beraber Eskişehir’de yabancı turist sayısında ciddi anlamda bir artış söz konusu. Ve geçen her gün Eskişehir üstüne koyarak biraz daha büyüyor. Her şey Eskişehir için diyoruz. Eskişehir’e ne tür katkımız olur bunu konuşalım” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından dernek tarafından gelen konuklara Türk Dünyası Kültür Başkenti kitapçığı ile Yunus Emre Divanı kitabı hediye edildi.