Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Erzurum'dan Kocaelili Dadaşlara selam var

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği Erzurum Tanıtım Günleri kapsamındaki etkinliğe, Vakıf yönetimi ile cemiyet üyesi bazı gazeteciler katıldı. 12. - 16 Ekim 2022 tarihleri arasında planlanan etkinliğin ilk durağı Aşkale belediyesi oldu.

13 Eylül 2022 - 20:38 - Güncelleme: 14 Eylül 2022 - 22:49
Aşkale Belediye Hizmet Binasında Başkan Dr. Ahmet Yaptırmış ‘a yapılan ziyarette konuşan Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, Vakıf ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa olarak düzenledikleri kültür gezisinde amaçlarının Erzurum’u tanıtmak olduğunu ifade ederek, ‘’ Gücümüzün yettiğince Erzurum’u İstanbul’a değil de, İstanbul’u Erzurum’a taşıyalım, diye düşündük. Bu anlamda Erzurum’a ilk giriş kapısı olan Aşkale’ye uğrayarak İlçe Belediyesi’ni, dolayısıyla sizleri ziyaret edelim görüşüne vardık.’’dedi. 

VAKIF BAŞKANI ÖNAL;, ‘ŞEHİR GİRİŞİNE YAZILMALI’ DEDİ, BELEDİYE BAŞKANI KABÜL ETTİ

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, İlk olarak 12 yaşında Aşkale ilçesine geldiğinde bir tünel olduğunu ve bu tünelin üzerinde ‘’İlim irfan yuvası, dadaşlar diyarı Erzurum’a hoşgeldiniz’’ ibaresinin bulunduğunu ancak bugün o yazıyı göremediğini söyledi. Bunun üzerine söz alan Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış ise söz konusu vecizenin sözlerini not alarak ilçenin girişine yaptırmaya söz verdi.

KAPLAN; ERZURUM GEZİ TEKLİFİ GELDİĞİNDE GURUR DUYDUK

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ise Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal ve yönetiminin Erzurum gezisiyle ilgili bir teklifi kendilerine iletmelerinden dolayı büyük bir gurur duyduklarını söyleyerek, ‘’ Erzurum da her zaman bizim övündüğümüz güzel yerlerden bir tanesidir. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 600 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük cemiyetidir. Yaptığımız faaliyetlerde bu tür etkinliklere de yer veriyoruz. Türkiye’nin değişik değişik yerlerine gidiyoruz, bu gün de Erzurum’a doğru yola çıktık, bizi kabül ettiğiniz için teşekkür ederiz’’ dedi

BELEDİYE BAŞKANI YAPTIRMIŞ; GURBETTE YAŞAYAN DADAŞLARA ŞÜKRAN BORCUMUZ VAR

Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘’ Öncelikli olarak Kocaeli Büyülşehir Belediye Başkanımız Dr. Tahir Büyükakın’ın ilçemizde yapılan Millet Bahçesi’ne verdiği büyük destekten dolayı minnet duygularımı iletirim. Gurur duyduk, Dadaşlar Diyarına geldiğiniz için ben de sizlere teşekkür ederim. Buradaki insanları oraya götürmek yerine, oradaki insanları buraya getirerek Erzurum’un tanıtımını burada yapalım. Kağıt üzerinde tanıtmaktan sa, şimdi burada bu şekilde tanıtalım. Ben oralarda gurbette yaşayan Dadaşlara her zaman söylediğim gibi bir şükran borcumuz var. Orada onlara Dadaş’ı en iyi şekilde temsil ediyorlar. Erzurum’un, Dadaşların yüzlerini yere baktırmıyorlar. Hepsi, biz gittiğimiz zaman, İstanbul'da da, Kocaeli’nde de, Bursa’da, da, İzmir’de de, biz onlarla gurur duyuyoruz. Her nereye gidersek, ‘Erzurumlu’ dediğiniz zaman insanlar saygı duyuyor, çünkü oralarda Erzurumlu’yu sizler yüceltmişsiniz. Allah onların da eksikliğini vermesin, birlik beraberliğimizi Allah ayırmasın inşallah. Birlik olursak, beraber olursak Erzurum ve Dadaşlar Türkiye’de de güçlü olacak. İnşallah Erzurum adına daha güzel günler olacak İnşallah. Ben, tekrar hepinize, Erzurum’a geldiğiniz için teşekkür ederim, sağolun var olun’’ dedi.
Konuşmaların ardından Aşkale Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal’a günün anısına Ay Yıldız işlemeli bir plaket verdi. Plaketin belediyede bayanlara yönelik olarak açtıkları kurslardaki kursiyerler tarafından yapıldığın ifade ettİ Kocaeli heyeti ise İzmit’in meşhur pişmaniyelerinden ikram ettiler.
Ziyarete, Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal’ın yanı sıra yöneticilerden Başkan Yardımcısı Çetin Çomaklı, Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı, Selami Sayım Genel Sekreter Murat Şenel, Muhasip Erdal Durmuş, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kılıç ve Cumhur Acar ile birlikte KOGACE Yönetimi ve gazeteciler katıldı
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum