Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Erdoğan; Kocaeli için aşkla koştuk, tutkuyla çalıştık

12. Açılış Bayramı’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevreden ulaşıma, eğitimden sağlığa kadar toplamda 149 projenin açılışını gerçekleştirdi

Erdoğan; Kocaeli için aşkla koştuk, tutkuyla çalıştık
07 Eylül 2024 - 20:07
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12. Toplu Açılış Bayramı için Kocaeli’ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlıklar, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin toplam 19 milyar 679 milyon 239 bin 216 TL değerindeki 149 projesinin açılışını gerçekleştirdi. Hizmete giren Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin önündeki alanı dolduran binlerce Kocaeliliye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Haliç'i temizlediğimiz gibi inşallah İzmit Körfezi'ni de pırıl pırıl yapacağız. Yani şu anda İzmir Körfezi'nin yaşadığı pislik İzmit'te olmayacak. Kocaeli için aşkla koştuk, tutkuyla çalıştık” dedi.

KOCAELİ’YE TOPLAM YATIRIM 350 MİLYAR TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşen 12. Açılış Bayramında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 58 başlıkta topladığı 125 eser ve hizmetin açılışı da gerçekleştirildi. Gölcük Yeni Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin önündeki tören alanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş eşlik etti. Yoğun bir katılım ve coşkulu bir tezahürat eşliğinde sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaydeden vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyoruz. Merkez üssü Gölcük olan depremin üzerinden 25 sene geçse de acısı hala taze. Depreme hazırlık, Türkiye için bir beka meselesidir, hükümet olarak bunun gereğini yerine getiriyoruz. Kocaeli ve Gölcük için aşkla koştuk, tutkuyla çalıştık. Kocaeli’yi geliştirmek, büyütmek ve kalkındırmak için kamu, belediyeler ve özel sektör yatırımlarıyla her türlü desteği veriyoruz. Kamu olarak Kocaeli’ye yaptığımız yatırım 350 milyar lirayı buluyor’’ ifadesini kullandı.

‘’KOCAELİ’Nİ RAYLI SİSTEMLERDE ÜST LİGE YÜKSELTİYORUZ’’

Kocaeli’de ulaşım alanında eş zamanlı olarak pek çok projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Kocaeli Kuzey Metro Hattı’nın ilk etap ihalesi yapıldı. Bu hattın tamamlanmasıyla günlük 300 bin yolcu taşınacak. Gebze-Darıca metro hattımızda da çalışmalar hızla ilerliyor. Kocaeli’ni raylı sistemlerde de bir üst lige yükseltiyoruz. Kocaeli’ne ne yapsak az. Bugün de Kocaeli’ye elimiz boş gelmedik. Çevre ve şehircilik, sağlık ve yerel yönetimler başta olmak üzere toplam 149 projeyi bugün hizmete açıyoruz’’ açıklamasını yaptı.

‘’İZMİT KÖRFEZİNİ PIRIL PIRIL YAPACAĞIZ’’

‘’Birileri çevrenin sadece lafını ederken biz gerçek çevrecilik nasıl olur eserlerimizle gösteriyoruz’’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanı dolduran kalabalığın coşkulu tezahüratları eşliğinde sözlerine şöyle devam etti; ‘’Bu amaçla İzmit Körfezi’ni temizliyoruz. İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamuru Projesiyle körfezin mavi sularını eski berraklığına kavuşturuyoruz. Projeyi tamamladığımızda denizimizi 3,8 milyon metreküp dip çamurundan kurtaracağız. Haliç’i temizlediğimiz gibi İzmit Körfezi’ni de pırıl pırıl yapacağız. İzmir Körfezindeki içler acısı durumu görüyorsunuz. Şu an İzmir Körfezi’nin yaşadığı pislik İzmit Körfezi’nde olmayacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bize çevre diyerek ders vermeye kalkanların hiçbiri ortada yok. Çevre istismarcılarının hiçbiri ortada yok. Her alandaki tüm yatırımlarımızın Kocaeli’ne hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi; Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik.’’

KARTEPE TELEFERİĞİNE CANLI BAĞLANTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Büyükşehir’in Kocaeli’de 50 yıllık bir hayali gerçekleştirdiği Kartepe Teleferik alanına canlı olarak bağlandı. Teleferikteki tören alanında AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Büyükşehir Başkan Vekili Berna Abiş, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz hazır bulundu. Milletvekili Yaman, canlı bağlantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kartepe Teleferiği hakkında bilgi aktardı. Ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş tarafından eserlerin hayırlı olması amacıyla dua edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindekiler ve teleferik alanında yer alan protokol üyelerinin hep birlikte açılış kurdelesini kesmesiyle 12. Açılış Bayramında yer alan eser ve hizmetlerin resmi açılışı gerçekleştirildi.  

ÖNDER KURULTAYI’NA KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12. Açılış Bayramı öncesinde ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin ev sahipliğinde Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 21. İmam Hatipliler Kurultayı’na katıldı. Türkiye genelinden il ve ilçe dernekleri, akademisyenler, eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplam 2 bin 500 kişi yer aldığı kurultayda katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “22 yılda ülkemiz için çok eserler ürettik. Ekonomide sanayide ülkemizi kat be kat büyüttük. Kırılmaz denilen rekorları kırdık. Her alanda Türkiye’yi ilklerle tanıştırdık. Bunların tamamı önemlidir, bizim için şeref payesidir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce söz alan Başkan Büyükakın ise ‘’Bugün dünyanın kanayan yerleri, dünyanın kaybolan vicdanı aslında belki de hikmetin ve marifetin tamamen unutulduğu aydınlanmanın bir sonucudur’’ değerlendirmesinde bulundu.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum