Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DEVA'dan afet eylem plânı hatırlatması

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç yayınladığı mesajda, DEVA Partisi’nin hazırlamış olduğu Afet Eylem Plânı’nı hatırlatarak, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diledi

DEVA'dan afet eylem plânı hatırlatması
17 Ağustos 2022 - 13:06
Asrın en büyük felaketlerinden birisi olarak tarihe geçen 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23’üncü yıl dönümü dolaysıyla bir mesaj yayınlayan DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, başta Kocaeliler olmak üzere; bütün bir millet olarak yaşadığımız bu büyük acıyı asla unutmamamız gerektiğini vurgulayarak, “Genel Başkanımız Ali Babacan’ın öncülüğünde uzmanlarımızla hazırladığımız Afet Eylem Plânı ile yeni acıların önüne geçilmesini sağlayacağız” dedi.
Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç mesajında, “Başta Kocaeli’miz olmak üzere, bölgemizde çok büyük can kayıplarına sebep olan Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi. 

AFET EYLEM PLÂNIMIZ DA HAZIR
Başkan Koç sözlerine şöyle devam etti: “Allah milletimize bir daha böyle acılar göstermesin. Ancak bunun için de elbette tedbirin alınması lazım. Bu nedenle DEVA Partisi olarak, nesiller arası adaleti temel bir ilke olarak esas aldık. Her alanda çevreyle uyumlu politikalar geliştirmeyi bir vatandaşlık görevi olarak görüyoruz. Parti olarak hazırladığımız pek çok eylem plânlarından birisi de Afet Eylem Plânımız.
Bu kapsamda afet yönetimi kurumlarını yeni bir bakış açısıyla yereli öne çıkararak yenileyeceğiz.
Afet Çerçeve Kanunu çıkartarak afet hukuku bağlamında afet mevzuatını tüm yönleriyle yeniden düzenleyeceğiz.
Belediyelere yerel afet tehlikesi ve risk haritalarını hazırlama yükümlülüğünü getirdiğimiz gibi bununla birlikte önlerine Risk Azaltma Hedefi koyacağız.
Kentsel dönüşüm yerine ‘Kentsel Yenilenme’ anlayışını hâkim kılacağız.
Köy yerleşimlerinde deprem, sel, orman yangını, heyelan vb. riskleri önleyici nitelikte Kırsal Yenilenme çalışmaları başlatacağız.
Tarihi ve kültürel mirasın afetlere karşı korunması için seferber olacağız. Özel koruma planları hazırlayacağız. 

DASK’IN KAPSAMINI GELİŞTİRECEĞİZ
DASK’ı tüm afet türlerini ve konut harici kayıpları da kapsayacak şekilde geliştireceğiz.
Afet ve Acil Durum hallerinde ‘medya’nın doğru, sürekli ve güvenilir bilgiye ulaşmasını sağlayacağız.
İtfaiye teşkilatlarını merkezi ve yerel düzeyde yeniden yapılandıracağız. Bu yönde İtfaiyecilik Meslek Kanunu çıkarılmasını tartışmaya açacağız.
Afet ve acil durumlarda görevli ‘gönüllü arama-kurtarma personeli’ sayısını ağırlıklı olarak İtfaiye bünyesine eklemleyerek arttıracağız.
Afet sonrası hak sahipliği kavramını yeniden düzenleyerek hakkaniyeti sağlayacağız.
Muhtarların Afet Yönetiminde oynayacakları rolleri belirleyecek ve köylerine ihtiyaca göre araç gereç tahsis edeceğiz.

DİRENÇLİ BİNALARA TEŞVİK
Afet yönetimi ve risk azaltma yaklaşımını etkisizleştiren ‘İmar Afları çıkarılmasına son vereceğiz.’ Binalarını afete dirençli hale getirenlere cazip teşvikler sağlayacağız.
Özetle, bu önemli anma gününde, acılarımız hâlâ tazeliğini koruyor ve kelimelerin yetersiz kaldığını içimizden hissediyoruz. 17 Ağustos Depremi’nde vefat etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet, kalanlara ise başsağlığı diliyorum. İnşaallah Afet Eylem Plânı’nı hayata geçirdiğimizde ülkemizin bu konudaki riskini de hafifletmiş olacağız...” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum