Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Deprem gerçeği GTÜ'de masaya yatırıldı

İMO Gebze Başkanı Ahmet Kadı, Gebze’nin depreme karşı alınan önlemlerle Türkiye’nin gözbebeği olmasını istiyoruz” dedi.

Deprem gerçeği GTÜ'de masaya yatırıldı
28 Şubat 2020 - 10:02

Gebze’de deprem gerçeği; GTÜ, GTO ve İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği’nin “Gebze’de deprem tehlikesi ve olası etkiler” konulu seminerinde masaya yatırıldı. Gebze Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere ilgi hayli yoğun oldu. Seminere Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, GTO Meclis Başkanı Oğuz Şerifoğlu ve GTO Başkanı Nail Çiler, İMO Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı ile birlikte muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin başkanları, belediyelerden ve OSB’lerden yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

BURADA DEĞİLLER!
İMO Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada Gebze’nin artık hak ettiği yere gelmesi gerektiğini kaydedip bunun yolunun da herkesin üzerine düşeni yerine getirmesinden geçtiğini söyledi. İnşaat Mühendisleri Odası’nın “siyaset konuştuğu”na dair eleştirilerin haksız olduğunu kaydeden Kadı ilk etkinliklerine nazaran etkinliğe gösterilen ilginin sevindirici olduğunu kaydetti. “Sesimizi duyması gerekenler burada değil” diyen Kadı buna karşın Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin katılımının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün deprem sonrasına yönelik çalışmalarının önemli da önemli ama yetersiz olduğunu kaydeden Kadı, “Deprem öncesi için eksiklerimiz var. Anlattık, yine anlatmaya devam edeceğiz ama sosyal anlamda patlama gerekiyor. Gebze’nin depreme karşı alınan önlemlerle Türkiye’nin gözbebeği olmasını istiyoruz” dedi.

ÖTV’DEN KAYNAK AKTARILMALI 
GTO Başkanı Nail Çiler depremin insani kayıplarının yanı sıra ekonomik kayıpları da olduğunu belirtti. Elazığ’daki depremin ardından bu ilde yaptıkları temaslara dair değerlendirmelerde bulunan Çiler yerelimize dair, AFAD konusunda gönüllü olunması gerektiğini kaydetti. Deprem vergisi diye tanımlanan ÖTV’den edinilen finanstan bölgemize kaynak aktarılabileceğini belirten Çiler imar barışı ise olumlu görmediklerini kaydetti. Çiler, Türkiye’ye örnek olacak bir toplanma alanının Gebze’ye kazandırılması gerektiğini de savundu. 

ÇAYIROVA’DA DERNEKLERE SEMİNER
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi deprem öncesi, deprem esnası ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiğinin önemine dikkat çekip, “Deprem öncesi yapılması gerekenler belli, yapı stoku sağlam hale getirilmeli. Biz belediye olarak dernekler aracılığıyla, konuyla ilgili seminerler başlattık” dedi.

ETKİN CEZALANDIRMA 
Gebze Kaymakamı Mustafa Güler depremlere karşı tedbir alınmadığı sürece depremlerin afete dönüşeceğine dikkat çekti. Güler yasaların uygulanmamasına karşın da etkin cezalandırılmaların yapılması gerektiğini kaydetti. Güler’in konuşmasının ardından Gebze Teknik Üniversitesi’nden akademisyenler Prof.Dr.Bülent Akbaş, Prof.Dr.Selçuk Toprak, Doktor Ahu Mutlu, Doktor Ahmet Anıl Dindar ve Doktor Ülgen Mert Tuğsal; “Sanayi tesislerinde olası etkiler”; “Gebze’de deprem tehlikesi”; “Yapılarda olası etkiler”  konularında teknik değerlendirmelerde bulunup soruları yanıtladı.4lu.jpgilgi-003.jpg