Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Yat Limanı projesi onaylandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca’da yapılacak olan yat limanı için hazırlana proje kabul edildi. Bölgede yakın zamanda çalışmalarına başlaması bekleniyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca Bayramoğlu bölgesinde yapımı planlanan Marina- Yat Limanı  için hazırlanan proje Valilik tarafından kabul edildi.

Darıca Yat Limanı projesi onaylandı!
15 Nisan 2016 - 12:34
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca’da yapılacak olan yat limanı için hazırlana proje kabul edildi. Bölgede yakın zamanda çalışmalarına başlaması bekleniyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca Bayramoğlu bölgesinde yapımı planlanan Marina- Yat Limanı  için hazırlanan proje Valilik tarafından kabul edildi. Yaklaşık 47 bin 600 metrekare bir alan üzerine inşa edilecek olan yat limanı beş çıpalı bir yat limanı olarak hizmet vermesi planlanılıyor.   Proje kapsamında yat çekek alanı, bakım-onarım, konaklama, satış üniteleri, çamaşırhane, kuru temizleme, lokanta, eşya depo, spor tesis ve alanları, revir, eğlence mekanı, toplantı salonu gibi hizmetler de verilecek. İlerleyen yıllarda ise bölgenin tanıtımına katkı sağlaması için su sporlarının yapılabileceği alanlarda hizmete sokulacak. Motorlu ve yelkenli yat tiplerine hizmet verilecek olan limanın kapasitesi 540 yat, kara kapasitesi ise olacak. Hizmet alacak tekne boyutları ortalama 15 metre olarak belirlendi. 
İzmit Körfezi’nde neredeyse her yerde yapılacak dolgu işlemi Darıca Yeni Yat Limanı’nda da yapılacak. Gerekli izin işlemlerinin tamamlanmasının arıdan başlayacak olan inşat çalışması sırasında deniz yine doldurulacak. İnşaat çalışması sırasında toplam 360 bin metreküp dolgu yapılacak. Dolgu sonrası deniz üzerinde 43 bin 670 metrekarelik bir alan ortaya çıkarılacak. Dolgu için ise gerekli malzemeler Gebze’de bulunan taşocaklarından sağlanacak. Marinanın toplam maliyetinin ise 50 milyon 572 bin lira olarak hesaplandı. Marina faaliyete geçtikten sonra ise yıllık 19 milyon TL’nin üzerinde bir gelir elde etmesi hedefleniyor.