Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca turizmi masaya yatırıldı

Darıca’nın turizmini canlandırmak için Kaymakam Ömer Karaman, ilçedeki turizm işletmelerinin ve otellerin yetkililerini Hegsagone Hotel’de bir araya getirdi.

Darıca turizmi masaya yatırıldı
23 Ocak 2017 - 15:57
Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İlçe Hukuk İşleri ve Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Hayrettin Karasu, Basın İlan Kurumu Sosyal Tesisleri Müdürü Mehmet Menti , Bayramoğlu Ada Yönetim Kurulu Başkanı Metin İnan, GTO Temsilcisi, Bayramoğlu’ndaki  Yapı Kredi Bankası, İş Bankası ve Garanti Bankası’nın Sosyal Tesis Müdürleri  ile turizm Otellerinin temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda sorunlar ve turizmin gelişmesi yönünde yapılması gerekenler masaya yatırıldı.
 
Zamburkan; Darıca’da güzellikler var ama tanıtımı yok
 
Kaymakam Ömer Karaman’ın, ilk olarak söz verdiği İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Darıca Belediyesi’nin plaj çalışmaları ve ileriye dönük projelerini yer aldığına değinerek , ‘’Darıca’da güzellikler var ama bunun tanıtımı maalesef yok. Güzellikleri sunmuşsunuz ama sonrası yok. Fuarlara katılım yok, tanıtım için broşürler, Cd’ler, tanıtıcı metaryellerle birlikte bu fuarlara katılım sağlanmalı. Sağlık turizmi de var ama bununla da ilgili ne yazık ki tanıtımlar yapılmamış. Reklam Yapılması gerek, İstanbul’ 5 milyon turist geliyor bunun 5 Yüz Binini Kocaeli Bölgesine çekmeliyiz.’’ Dedi.Darıca’nın çok güzel ve şirin bir yerleşim yeri olşduğuna dikkat çeken Zamburkan, tanıtımı için festivaller, yarışmalar, ulusal ve uluslar arası  sanatçıların buraya getirilmesi gerektiğinin altını çizerek, ‘’ Film ve dizi çekimleri konusunda diğer ilçelere göre Darıca oldukça ileride bu konuda Kartepe’yle yarışır hale geldi, turizmi canlandırmak için buradan da faydalanılmalı’’ şeklinde konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Darıca’daki otel sahiplerinin bir arada olacağı ve birlikte karara verebilecekleri bir oluşumun çok daha faydalı olacağını belirtirken, ‘’Bunun adı dernek olabilier. Fuarlara katılım noktasında bir bütçe oluşturularak ortak hareket edilebilir.. Otel yöneticileri olarak ortak yöresel yemek festivalleri düzenlenebilir. Turizm başlığı altında hangi turizmi öne çıkarılabilirizi düşünerek 4-5 başlıkta bub yönde adımlar atılabilir’’dedi.
 
Kaymakam Karaman; Darıca olması gereken yerde değil, en çok bunu hazmedemiyorum
 
Kaymakam Ömer Karaman ise, yaptığı konuşmasında toplantıda çok değerli ve işine bilen yöneticiler olduğunu ifade ederek, ‘’Değerlerimizi tanıma adına bu tür toplantıları sıklıkla yapmak gerek, ilçemizde bulunan bankalara ait sosyal tesislere bu bankaların genel müdürleri geliyor, bu isimler turizm açısından bizlere köprü vazifesi oluşturmalı. Gezerek yaşayan güzel bir ekibimiz var, ilçeyi tanımadan kendimiz anlatamayız, bu nedenle önce Darıca’yı tanımamız gerek, ‘’dedi.
Darıca’nın olması gereken yerde olmadığını ve bu nedenle bunu hazmedemediğini de ifade eden Kaymakam Ömer Karaman, ‘’ Denize girilebilecek Darıca dışında yegane yerler neredeyse yok, önümüzdeki aylarda dünyanın sayılı arıtma tesisleri de burada hizmete açılacak, yakında ilçenin her yerinde denize girilecek, biz denizimizi pazarlayabilieriz. Bu güne kadar otellerimizde bu birliktelik yoktu, öncelikli olarak bir arayaya gelemiyorduk, bir platform, bir sekretarya kurulmalı. Bayramoğlu toz topraktan geçilmiyordu, şu an parke taşlarıyla döşendi, yapılan hizmete de teşekkür edilmeli. Darıca’da önümüzdeki günlerde, aylarda hayata geçirilecek daha çok proje var, sahil düzenlemeleri var, marina projesi var, bunlar ilçemizin tanıtımı açısında önemli şeyler’’ şeklinde konuştu.
Kaymakam Ömer Karaman, İl Kültür ve Turizm Müdürü ile yaptıkları görüşmelerin ardından, ilçeye bir Turizm Kültürşubesi açılacağını söyleyerek, toplantının bir başlangıç olduğunu ve bu görüşmelerin her ay düzenli olarak yapılması kararı aldıklarını kaydetti.