Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri, bu sorunun çözülmesini istiyor

21 yıl sonra yerlerine kavuşan Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçılar Barınakta kendilerine tahsisi edilen yeri bir türlü kullanamıyor. Geçtiğimiz aylarda Darıca Belediyesi tarafından Kooperatife teslim edilen alanda kooperatif üyesi olmayan teknelerin bağlanması nedeniyle yapılacak çalışmalarda sorunlar yaşanıyor. 

Darıca Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri, bu sorunun çözülmesini istiyor
20 Mayıs 2024 - 14:52
Kooperatif Başkanı Akın Ateş geçtiğimiz günlerde kendilerine ayrılan yerde çekili bulunan tekne sahiplerine alanda deniz taban temizliğinin yapılmasının ardından zincir çekileceğini bu nedenle teknelerini çekmeleri uyarısında bulundu. Ancak bazı tekne sahipleri teknelerini çekmedikleri, çekmeye yer bulamadıkları gerekçesiyle kooperatif üyeleriyle tartışma yaşandı. Tartışmaya Darıca Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Kooperatif üyesi  tekne sahipleri artık kendi yerlerini kullanmak istediklerini, bu alanın boşatılmasını isteyerek tekne sahiplerine tepki gösterdi. Yıllardır yaşadıkları sorunu artık yaşamak istemediklerini teknelerini kendilerine ait olan yere çekmek istediklerini söylediler.
Kooperatif Başkanı Akın Ateş’ te konu hakkında yaptığı açıklamada; ‘’ marinada bir süre önce Kooperatife yer teslimi yapılmış ancak geçtiğimiz aylarda yaşanan şiddetli fırtınada tahkim duvarlarında yıkılan malzeme denizin içine sürüklenmesi nedeniyle çalışmalarımız aksadı. Şimdi tahkim duvarlarının yenidenyapılamasıyla bizde çalışma başlattık.  Teknelerimizi bağlayabilmemiz için bu denizdeki malzemenin buradan çıkartılıp temizlenmesi ve tekneleri tutan tonoz zincirlerinin serilmesi lazım. İş makinası gelip temizleyecek ve üyelerimizde böylece teknelerini bağlayabilecek. Ancak dışarıdan gelip buraya bağlanan tekne sahiplerine duyuru yapmamıza rağmen hala burada olduklarından dolayı çalışma yapamıyoruz. Bu tekneler bizim kooperatif üyesi değil. Bu tekneler buradan acil bir şekilde çıkartılması lazım ki çalışma yapabilelim. Biz gereken duyuruları haftalar önce yapmamıza rağmen tekneler hala burada. Teknelerini de çekmemekte direnen arkadaşlar var belediyenin alanının kapatılması nedeniyle o alanada çekemediklerinden dolayı sıkıntı yaşıyorlar. Belediye kendi alanını geçici olarak açtığında bu sorun çözülecek bizde işimizi sağlıklı bir şekilde yürütmüş olacağız. Deniz temizliği ve zincir atımının ardından kooperatif üyeleri teknelerini çok rahat bir şekilde kendilerine ayrılan yere bağlayacak herkes yerini bilecek. Böylece işlemler daha sıhhatli yürümüş olacak ve bir yerde de artık kooperatifimize kayıtlı olmayan, yabancı tekne girişininde önüne geçmiş olacağız.’’ Şeklinde konuştu. 
Bu arada Kooperatif Başkanı Akın Ateş Belediye Başkan yardımcılarını arayarak durumu özetledi ve belediyeye ait iskelelerinin bulunduğu alanın geçici olarak tekne bağlanmasına izin verilmesini talep etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum