Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca meclisinden ortak tavır!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın gündeme getirdiği Darıca Kışlası’nın durumu Belediye Meclisi’nde tartışıldı. CHP Grubu’nun önerisine yanıt veren Başkan Karabacak kışla arazisinde toplu konuta karşı olduklarını ifade ederken, Belediye Meclisi bu konuda ortak tavır aldı.

Darıca meclisinden ortak tavır!
08 Nisan 2016 - 09:54
Darıca Belediyesi’nin Nisan ayı Meclis toplantısında Darıca Şehit Gökhan Hüseyinoğlu kışlasının durumu tartışıldı. Darıca Kışlası’nın durumunu CHP’li Meclis Üyeleri gündeme getirdi. Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın konuyu TBMM’ye taşıdığını hatırlatan CHP Grubu, toplu konut yapımına karşı çıktı. CHP Grubu’nun Askeri alanların durumuyla ilgili soru önergesine yanıt veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Kışlasında toplu konut yapımına karşı olduğunu söyledi. Askeri alanla ilgili bilgi veren Başkan Karabacak, “Askeri alanlarla ilgili talebimiz oldu ama olumlu bir cevap alamamıştık. 
Gelişmelerden bilgi alıp sizlere bilgi vereceğiz. Bu arazilerin karar mercisi biz değiliz. Burası askeri alan ve Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı, diğer taraf ise devletin önemli bir kurumu. Görüş ve taleplerimizi sürekli iletiyoruz. Buranın yeşil alan kalmasından yana olduğumu her zaman söyledim ve yine bu sözümü tekrarlıyorum.”dedi.
Başkan Karabacak, askeri alanın yeşil ve sosyal alan olarak değerlendirilmesini isteyerek, Toplu konut yapılmasına karşı olduklarını belirterek, “Konuyla alakalı uzun uzun çalışmalar yaptık. Buranın TOKİ’ye verilmesi mümkün görünmüyor. Çünkü burası tarım alanı ve birinci dereceden zeytinlik olarak görüldüğü için TOKİ’nin girmesi mümkün görmüyor. Başka bir kanuni düzenleme yapılabilir mi? Bu kanuni düzenleme de bizim değil, TBMM’nin işidir. Bu askeri alanın eğer Belediyelere devredilecekse, sosyal, yeşil alan olarak kullanılmasından yanayım. Asla buraya konut yapılmasını doğru bulmuyorum. Ama bu konuda devletimizin kurumları karar verirse de bizim de kanunen yapabilecek bir şeyimiz yok. Toplu konuta karşı olduğumuzu bir kez daha yineliyorum. “diye konuştu. 
CHP’li meclis üyeleri de bu açıklamalarından dolayı Başkan Karabacak’a teşekkürlerini ileterek askeri alan konusunda hem fikir olduklarını dile getirdiler.