Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Kısa Film Yarışması, uluslararası proje olma yolunda ilerliyor

İlk kez 2022 yılında düzenlenen bu sene 3’ncüsü düzenlenecek olan Darıca Kısa Film Yarışması’na başvurular devam ediyor. 1 Haziran 2024 tarihinde başlayan başvuruların 30 Ekim 2024 tarihinde sona ereceği ‘’Şehir Komşuluğu’’ temalı yarışma ile ilgili Gebze’de basın lansman toplantısı düzenlendi.

Darıca Kısa Film Yarışması, uluslararası proje olma yolunda ilerliyor
11 Ekim 2024 - 17:27 - Güncelleme: 11 Ekim 2024 - 17:37
Darıca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. İçişleri Bakanlığı, MİNT Akademi ve Darıca Belediyesi destekleriyle gerçekleştirilecek olan yarışmaya yurt dışından da olmak üzere çok sayıda başvurunun olduğu ifade edildi.
Lansmana Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükakın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Darıca Kaymakamlığı Proje Bürosu Koordinatörü Birsen Sarıtoprak, Özel Büyük Anadolu Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Yönten, Özel Büyük Anadolu Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nilgün Yönten ve basın mensupları katıldı.

ÇOK MUTLUYUZ
Toplantısının açılış konuşmasını yapan Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, MİNT Akademi işbirliği ile bu yıl 3’ncüsünü gerçekleştirecekleri film yarışmasının sanatsal yetenekli vatandaşlara fırsat yaratmak ve ilçenin tanıtımını yapma açısından çok önemli olduğunu bunu ilk 2 yarışmada gözlemlediklerini söyledi. Bu sene yarışmaya yurt dışından da katılım olduğunu bunun kendilerini oldukça mutlu ettiğinin altını çizen Kaymakam Kara, yarışmayı önümüzdeki senelerde uluslararası boyut kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

DARICA SANAT ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ta yaptığı konuşmada Darıcalı senarist-yönetmen Birol Güven’in sanat ve kültürel anlamda kendilerine önderlik ettiğini yarışmanın değerinin her geçen gün arrtığını belirterek uluslararası sanat festivali olması için  yol aldıklarını bu tür organizasyona ev sahipliği yapmak istediklerini vurguladı.

SPONSORLARA TEŞEKKÜR
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’de konuşmasında kültür, sanat ve edebiyatın bir ülke için olmazsa olmazları olduğunu ifade ederek film yarışmasına destek sponsor olanlara emeği geçenlere teşekkür etti başarılar diledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen’de yaptığı konuşmada bu tür kültürel ve sanatsal etkinliklri çok önemsediklerini kendilerinin de destek ve katkı sundukların belirterek herkese teşekkür etti.
Yarışmanın ana sponsoru Özel Büyük Anadolu Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Yönten’de kendilerine ilk teklif geldiğinde bir tereddüt yaşadıklarını ancak geçtiğimiz yıllarda düzenlenen yarışmaları incelediklerinde bu tereddütlerinin ortadan kalktığını Birol Güven’inde bölge insanı olmasından dolayıda sponsorluk teklifini kabul ettiklerini bölgeye ayrı bir katma değer sağlayacak olan bu yarışmaya sponsor olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti.

SON BAŞVURU TARİHİ 30 EKİM
Konuşmaların ardından Darıca Kaymakamlığı Proje Bürosu Koordinatörü Birsen Sarıtoprak yarışma ile ilgili sunum yaptı. Sarıtoprak bu yıl ki temasını “Şehir Komşuluğu” olarak belirlenen yarışmanın son başvuru tarihinin 30 Ekim 2024 olarak belirlendiğini söyledi.
Birsen Sarıtoprak şu bilgileri aktardı; ‘’Bu yıl düzenlediğimiz 3.Darıca Kısa Film yarışmasının teması “Şehir Komşuluğu”. Bu tema, modern şehir yaşamında komşuluk ilişkilerinin ve topluluk duygusunun önemini vurgulamayı amaçlıyoruz.
Katılımcılara bol şans ve yaratıcılık diliyoruz! Şehirde komşuluk hikayelerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz. film yap, fark yarat diyoruz. Bu tema çerçevesinde özgün hikayeler ve yaratıcı anlatımlar sunmaya davet ediyoruz.
Ödülller hakkında da bilgi veren Sarıtoprak;
 1.’lik Ödülü (Büyük Ödül): 100.000 TL 2.’lik Ödülü: 50.000 TL 3.’lük Ödülü: 30.000 TL Mansiyon Ödülü: 20.000 TL
Jüri ve Ön Jüri Üyeleri
Jüri Üyeleri:
Aydın Sarman: Ünlü senarist ve yönetmen. Osman Büyükercan: Tecrübeli sinema eleştirmeni. Uğur Yağcıoğlu: Başarılı film yapımcısı. Etem Caner Karaüç: Tanınmış yönetmen. Deniz Gök: Sinema yazarı ve eleştirmen. Ali Fuat Pekzeren: Sinema akademisyeni ve yazar.
Ön Jüri Üyeleri:
Darıca Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo ve Televizyon Bölümü Öğretmenleri.
Ödül Töreni: 1 Aralık 2024 Elite Hotel’de gerçekleştirilecek.
 Başvuru Koşulları Yarışma, amatör ve profesyonel tüm katılımcılara açıktır. Filmler, 1 Ocak 2023 tarihinden sonra tamamlanmış olmalıdır. Filmlerin süresi 20 dakikayı aşmamalıdır. Her katılımcı en fazla iki filmle yarışmaya katılabilir. Filmler, Türkçe veya Türkçe altyazılı olmalıdır. Başvurular, yarışmanın resmi web sitesi üzerinden yapılacaktır: https://daricakisafilm.com.tr Teknik Detaylar Filmler, MP4 formatında ve en az 1920×1080 çözünürlükte olmalıdır. Ses ve görüntü kalitesine dikkat edilmelidir. Başvuru sırasında filmle birlikte, yönetmen özgeçmişi, film özeti ve varsa film afişi de sunulmalıdır.
Etkinlik Destekçileri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı T.C. İçişleri Bakanlığı Darıca Kaymakamlığı Darıca Belediyesi İletişim ve Bilgi Daha fazla bilgi için resmi web sitesi: https://daricakisafilm.com.tr İletişim: [email protected] Telefon: +90 262 123 45 67

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum