Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Huzurevi'nin raporu tamamlandı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün 2007 yılı öncesinde ilimizde yapılan kuruma bağlı binalarda başlattığı “Depreme dayanıklılık” testlerinin sonucuna göre, Darıca’daki Huzurevi binası, çürük çıktı. Bu nedenle, Darıca Huzurevi’nde barınanlar başka yerlere nakledildi.

Darıca Huzurevi'nin raporu tamamlandı
07 Kasım 2015 - 14:35

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı  Darıca Huzureve binası,  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni ait  binada hizmet veriyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin testleri sonucu riskli bulunan binadaki 39 yaşlı 1.5 ay önce başlatılan çalışma sonunda kuruma bağlı başka tesislere nakledildiler. 

 

25 YILDIR KULLANILIYORDU

Darıca Huzurevi, 25 yıldan beri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ait binada hizmet veriyordu.  Darıca sahilindeki bina 4 ve 6 katlı iki bloktan oluşuyor. Kurum, binayı boşaytıp, mülkiyet sahibi TGC’ye iade etti. Binanın boşaltılması, sakinlerinin başka yerlere nakledilmesi, yıllardır bu binada barınan ve kendilerine burada bir yaşam kuran yaşlıları bir hayli üzdü.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü  ilimizde 11 binada faaliyet gösterdiklerini, bütün binalar için depreme dayanıklılık testlerinin sürdüğünü açıkladı. Kurumun ilimizdeki tesislerinde 1200 kişi yatılı olarak barınıyor.