Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca - Gebze metro ihalesi bugün!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 12 kilometre uzunluğunda 11 istasyondan oluşacak olan Darıca-Gebze metrosunun ihalesinin bugün yapılacağını açıkladı.

Darıca - Gebze metro ihalesi bugün!
08 Nisan 2016 - 09:47
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Karaosmanoğlu, Darıca-Gebze metrosunun ihalesinin bugün yapılacağını ifade etti.  Başkan Karaosmanoğlu’na, 2014 seçimleri öncesi halka vadettiklerinden gerçekleşen yüzde 77 ile devam eden yüzde 23 proje içinde önceliğin  “metro” olduğunu söyledi.
 
DARICA-GOSB ARASINDA
Darıca merkezden başlayıp Gebze Organize Sanayi Bölgesi güzergahında çalışacak “Gebze Metrosu”nun ise bu projeler içinde en önemlilerinden birisi olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu,  “Darıca-Gebze Metrosu yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda, 11 istasyondan oluşacak. Fizibilite çalışmaları tamamlanarak Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından onaylanan ve tamamı yer altından gidecek Darıca- GOSB metrosunun yeterlik ihalesi 8 Nisan Cuma günü, yer teslimi de yaklaşık 2 ay sonra yapılacak. Darıca-Gebze Metro hattının Ön ve uygulama Esas Kesin Projeleri ise 450 günde tamamlanacak. 
Hedefimiz, 2018’de kazmayı vurmak, 2023’e kadar halkımızı Darıca’da, Gebze’de metroya bindirmek, İstanbul Metrosu ile entegre olmak”dedi.