Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Fırıncılar Derneği Başkanı Külekçi; Çalıştıracak eleman bulamıyoruz

Darıca Fırıncılar Derneği Başkanı Ezel Külekçi, Türkiye'de bir yandan yaklaşık 3 milyon kişi işsizken diğer yandan nitelikli personel ve ara eleman bulunamamasının diğer sektörlerde olduğu gibi fırıncıları da tehdit eder hale geldiğini söyledi

Darıca Fırıncılar Derneği Başkanı Külekçi; Çalıştıracak eleman bulamıyoruz
09 Ekim 2024 - 07:55
Asgari ücretin çok üstünde maaş vermelerine rağmen bir çok iş koluyla birlikte ekmek üreticilerinin de nitelikli eleman aradığını ama bulamadığını söyleyen Darıca Fırıncılar Derneği Başkanı Ezel Külekçi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıraklık için yapılan seminerlerde ve toplantılarda üzerinde durulan ‘Eğitimin yanında bir mesleğin olsun’ sloganının önemine dikkat çekti. Piyasada çırak, kalfa ve usta bulmada önemli bir açığın olduğunu ifade eden Ezel Külekçi, ‘’  Kalifiye eleman, ve çırak yok. Eskiden işe çıraklıkla başlayan bir  kişi, mesleğini devam ettirir ve bu nedenle hayata daha hızlı atılır, iş arama derdi de olmazdı. Ancak maalesef kimse çocuğunun ne ekmek fırınında, ne sanayide,  ne marangoz atölyesinde, ne de bir başkasının yanında çalışmasına müsaade etmiyor. Okuyan çocuk da, elinde farklı meslek olmazsa okuduğu bölümde iş bulamadığı takdirde açıkta kalıyor” dedi.

OKUL EĞİTİMİNİN YANI SIRA ÇOCUKLAR MESLEK DE ÖĞRENMELİ

Çocuklarımızın geleceği için okul eğitiminin yanında bir de meslek öğrenmesi  gerektiğine dikkat çeken Darıca Fırıncılar Derneği Başkanı Ezel Külekçi,, “Yapılması gereken, çocukların okul ara tatili dönemlerinde bir esnafın yanında meslek edinmesi hayatlarına ışık tutacaktır. Meslek öğrenmek istiyorsanız bir ustanın veya kalfanın yanında yetişmeniz sizi hayata daha çabuk hazırlar. Hatta ileride onlarca insanı istihdam edebilirsiniz. Unutmayalım ki ağaç yaşken eğilir. Gençler kendi geleceği için mutlaka bir meslek öğrenmede azimli olmalı. Çocukların bir mesleğe yönlendirilmesi hayatlarının garantiye alınması açısından çok önemlidir. Eğitim çok önemli ama bunun yanında da bir sanatınız olsun” diye konuştu.

ELİNDE MESLEĞİ OLMAYAN BİR ÇOK GENÇ İŞSİZ KALACAK

Lise mezunu olup üniversiteyi kazanamayan ancak elinde de mesleği olmayan bir çok gencin işsiz kalacağını, buna rağmen yetiştirmek için elaman bulmakta zorlanan esnafın da çalıştıracak kalifiye personel bulamayacağını dile getiren Ezel Külekçi, ‘’Böyle gider se gençler iş, esnaf da çalıştıracak elaman bulamayacak. Ben şahsım olarak fırınım da asgari ücretin de çok üstünde maaş vermeme rağmen personel bulmakta zorlanıyorum. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı’nın  ‘Eğitimin yanında bir mesleğin olsun’ sloganına katılıyor ve destekliyoruz’ dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum