Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Fen Lisesi öğrencileri, Portekiz'de proje çalışması gerçekleştirdi

Darıca Fen Lisesi öğrencileri 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Erasmus+ kapsamında Portekiz’de Escola Secundaria  De Santa Maria Da Feira okulu ile “Kaynaktan Sayfaya Sözün Gücü” konulu proje çalışmasını gerçekleştirdi.

Darıca Fen Lisesi öğrencileri, Portekiz'de proje çalışması gerçekleştirdi
26 Ekim 2022 - 10:53
Öğrenci grup hareketliliğine dört öğrenci, iki öğretmen katıldı.  Proje çalışmalarına Escola Secundaria  De Santa Maria Da Feira okuldan İngilizce öğretmeni İsabel Pais’in belirlediği dört öğrenci de katılım sağladığı, projeyi amacına ulaştırmak için beş gün boyunca Darıca Fen Lisesi ve Escola Secundaria  De Santa Maria Da Feira öğrencileri Web2 araçlarını da kullanarak deyim ve atasözü içerikli animasyon, hikaye ve sözlük çalışmaları gerçekleştirdiler.  Çalışma sonunda hikaye, sözlük, animasyon çalışmaları Escola Secundaria  De Santa Maria Da Feira okulunda diğer öğrencilere oyunlar eşliğinde sunuldu. Gerek öğrencilerin projeye gösterdikleri ilgi gerek verilen görevi yerine getirme sorumluluğu umut vericiydi. Kelimelerin dünyasında gezinen öğrenciler;  Türkçe, Portekizce ve İngilizce’de yer alan deyim ve atasözlerin öneminin farkına vardılar ve projeyi çok faydalı buldular. 
Proje çalışmalarının yanında Santa Maria ve Porta’yı tanımak üzere İsabel Pais ile okulun diğer öğretmenlerinin de eşlik ettiği geziler düzenlendi. Şehirlerin tarihi, tabii ve kültürel dokusu hakkında bilgiler verildi, şehirlere ait olan kale, anıt, kilise, köprü gibi tarihi mekanlar ve Atlas Okyanus’ugörüldü ve eğlenceli vakitler geçirildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum