Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Farabi'de "Çalışan Güvenliği" eğitimi

Darıca Farabi Hastanesi personeline ‘’Çalışan Hakları ve Güvenliği’’ eğitimi verildi. Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi sorumlusu Psikoloğ Nasuh Tural tarafından, Farabi personeli ve ADSM personelini kapsayacak şekilde verilen eğitim 8 oturumda gerçekleşti.

Darıca Farabi'de "Çalışan Güvenliği" eğitimi
31 Mayıs 2013 - 08:29
 Darıca Farabi Hastanesi personeline ‘’Çalışan Hakları ve Güvenliği’’ eğitimi verildi. Çalışan  Hakları ve Güvenliği Birimi  sorumlusu Psikoloğ Nasuh  Tural tarafından, Farabi personeli ve ADSM personelini kapsayacak şekilde  verilen eğitim  8 oturumda gerçekleşti. Psikoloğ Tural  verilen eğitimde yeni kurulan Birimle ilgili olarak  şunları ifade etti;
 ‘’Sağlık çalışanının fiziksel ve psikolojik açıdan zarar görmesiyle sonuçlanan , şiddet olaylarının önlenmesi ve sağlık çalışanlarının haklarının korunması  amacıyla Çalışan güvenliğine yönelik ‘çalışan hakları ve güvenliği birimi’ hastanemiz  bünyesinde oluşturulmuştur. 
 Birim: Talep ve şikayetleri kabul eder,Sağlık personeli yaşadığı veya yaşayabileceği herhangi bir olumsuzluğu, öneriyi yazılı bir şekilde başhekimlik vasıtasıyla birime iletebilir. Şiddet olaylarını, çalışanın şikayetçi olup olmamasına bakılmaksızın adli mercilere,hukuki destek sağlanması ve olayın takip edilebilmesi için ise kamu hastaneleri sekreterliklerine intikal ettirir.Bakanlık şiddet mağduru sağlık çalışanına ücretsiz avukatlık hizmeti vermektedir. Sağlık çalışanları, sağlık hizmeti sunumu esnasında şiddete uğraması halinde, acil verilmesi gereken hizmetler hariç olmak üzere hizmetten çekilme talebinde bulunabilir. Herhangi bir şiddet gören personel 1111 no lu hattan beyaz kod bildirimi yapabilir.’’
Eğitimde ,şiddet olaylarının minimize edilebilmesi  için  sağlık personeliyle   zor insanlarla baş etme yolları , stres ve öfke kontrolü,iletişim, kurma yöntemleri, tükenmişlik sendromu   konularını  irdeleyen Tural  katılımcılarla şu bilgilerin altını çizdi.
Zor insanlarla iletişim kurarken belki onları değiştiremeyiz ama davranışlarını değiştirmek bizlerin elinde, doğru iletişim teknikleri kullanarak karşımızdaki insanları pozitif yönde etkileyebiliriz.
Stresi günlük hayatımızda en aza indirgemek için, fiziksel egzersizler,tatil,hobi alanları Danışmanlık,gevşeme egzersizleri gibi faaliyetler hayatımızda daha fazla yer tutmalı.
 Tükenmişlik sendromu İşi gereği insanlarla yoğun bir ilişki içerisinde olanlarda görülen duygusal tükenme, duyarsızlaşma, ve düşük kişisel başarı hissidir.   Bu sendromu yaşamamak için İş dışı bir yaşamınız olduğu gerçeğini sık sık kendinize hatırlatın. Arkadaşlıklarınıza ve ailenize daha yakın  olmaya çalışın. İş dışı alanlarda kendinize hobi alanları yaratın. İş yerinizde her türlü fikre açık olun, iş ortamınızı dengeli hale getirin.Ulaşılabilir kişisel ve mesleki hedefler koyun, beyinsel tükenmişliği yaşamamak için, eğlence adına birşey yapmaya özen gösterin.
Öfke  nedir: doyurulmamış isteklere, istenmeyen sonuçlara ve karşılanmayan beklentilere verilen, bir duygudur.Bu duygu bize ve karşımızdaki kişiye zarar veriyorsa onunla baş etmek gerekir. Öfkeyle baş etmede gevşeme ,olaylara bakış acısını değiştirme,problemi çözme,ve iletişim yöntemi etkilidir, ve yine öfke kontrolünde 4/d kuralı: dur ,düşün ,duygularını kontrol et,davran.bu kuralı uygulayabilmek bizlere iş ve sosyal hayatımızda olumlu kazanımlar sağlayacaktır.