Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da yaz akşamları konserleri devam ediyor

Darıca Belediyesi İskoliye Sanat Akademisi’nde eğitim gören gençlerin hünerlerini sergilediği İskoliye Sanat Geceleri Darıcalılara unutulmaz günler yaşatmaya devam ediyor. Türk Sanat müziğinden, Türk Halk Müziğine sevilen şarkıları Darıcalılar için seslendiren gençlerin performansı tam not alırken Darıcalılar adeta müziğe doydu.

Darıca'da yaz akşamları konserleri devam ediyor
15 Ağustos 2024 - 13:21
Darıca Belediyesi, ilçedeki kültür sanat alanında önemli bir eksikliği gidermek için Başkan Muzaffer Bıyık’ın talimatıyla İskoliye Sanat Akademisi projesini hayata geçirmişti. Daha önce restore edilen İskoliye Mektebi, aslına uygun olarak yeniden eğitime kazandırılmış ve İskoliye Sanat Akademisi olarak hizmete açılmıştı. Gitar, ney, bağlama, piyano, tiyatro ve drama gibi 9 farklı branşta eğitim veren İskoliye Sanat Akademisi kısa sürede Darıcalıların kültür sanat alanındaki adresi oldu. 7’den 77’ye herkese kültür sanatı sevdiren İskoliye Sanat Akademisi’nde herkes ilgi alanına göre eğitim alabiliyor.

DARICALILAR MÜZİK DOLU AKŞAM YAŞIYOR

Yıl boyunca eğitim alan gençler Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen İskoliye Sanat Geceleri’nde hünerlerini sergiliyor. Darıca Belediyesi’nin ödüllü projesi olan proje her yıl olduğu gibi bu yıl da Darıcalılara unutulmaz yaz akşamları yaşatmaya devam ediyor. Belirli periyotlarla farklı mahallelerde gerçekleşen konserler de bu kez adres Çınaraltı Meydanı oldu. Çınaraltı Meydanı’nı dolduran Darıcalılar adeta müziğe doyarken Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da Cumhur İttifakı ilçe başkanları ile birlikte etkinliğe katılarak vatandaşlarla birlikte sevilen şarkılara eşlik ettiler.

BIYIK: “DARICA’NIN GENÇLERİYLE YOL YÜRÜYECEĞİZ”

Darıca’nın kültür sanat şehri olması adına çalışmaların süreceğini ve Darıca’nın kendi gençleriyle yol yürümeye devam edeceklerini ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Darıca Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi kültür sanat alanında da kendi değerlerimizle yol yürümeye devam edeceğiz. Darıca’nın kendi evlatlarına şans verildiğinde her şeyin en güzelini yapabileceğine inanıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden birini de burada hep birlikte izliyoruz. İskoliye Sanat Akademi’mizde yetişen gençler çok güzel bir sahne performansı sergiledi. Darıca’nın kültür sanat şehri olması adına çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum