Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Metro çalışmaları başladı

Darıca merkezden başlayıp Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar uzanan, yaklaşık 12 km uzunluğunda olacak Metro hattının zemin etüdü çalışmaları dün başladı. Zincirlikuyu Mahallesi’nden başlayan çalışmalarla beraber 2018 yılında ilk kazmanın vurulacağı öğrenildi.

Darıca'da Metro çalışmaları başladı
08 Haziran 2017 - 11:45
Darıca ile Gebze arasına yapılacak olan metro projesinin zemin etüdü dün Zincirlikuyu Mahallesi’nde yapıldı. Darıca’da yapılacak olan 5 istasyon çevresinde yapılacak olan zemin etüdleriyle beraber, resmi çalışmaların 2018 yılında başlayacağı öğrenildi.  İlk durağı Darıca Sahili olacak metro tamamen yer altından gidecek. Bir tek Darıca Sahili’nde yer üstüne çıkacak olan Darıca&Gebze Metrosu’nun Marmaray ile entegre olması planlanırken İlk kazmanın 2018 yılında vurulması hedefleniyor.
 
İŞTE İSTASYON NOKTALARI
Darıca Sahili İstasyonu, Darıca Merkez Durağı, Farabi Devlet Hastanesi, TCDD Tren İstasyonu, Fatih Devlet Hastanesi, Gebze Merkez İstasyonu, Gebze Belediye- Akse Sapağı İstasyonu, Gaziler İstasyonu, , Güzeller OSB İstasyonu, GOSB İstasyonu, Balçık sanayi İstasyonu, Mollafenari Sapağı İstasyonu ve Mollafenari Köyü İstasyonu olarak belirlendi.