Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DARICA'DA KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Darıca İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlâkı” konulu konferans düzenledi.

 DARICA'DA KUTLU DOĞUM COŞKUSU
17 Nisan 2015 - 12:11
Deniz Yıldızları Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda yapılan programa Darıca İlçe Kaymakamı Ömer Kahraman, İlçe Müftü Vekili Şuayip Karataş, İlçemizde bulunan Daire Amirleri, İmam-Hatipler ve Müezzin-Kayyımlar, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bağlarbaşı Camii Uzman İmam-Hatibi Sefa Teber’in sunduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Osman Gazi Kur’ân Kursu Öğretici Fahrettin Atıcı’nın Okuduğu Kur’ân Tilaveti ile devam etti.
Ardından Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırlamış olduğu 2015 Yılı Kutlu Doğum Sinevizyonu gösterisi katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.
Açılış konuşmasını yapan Darıca İlçe Müftü Vekili Şuayip Karataş, “Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından beri 14-20 Nisan tarihlerini “Kutlu Doğum Haftası” olarak hem ülke içinde hem de yurt dışında birçok etkinliklerle kutlamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl kutlu doğum haftasında belirli bir tema konu edinmektedir. Bu yılki kutlu doğum temamız “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlâkı”, bu münasebetle ilçemize teşrif eden ve bizi Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlâkı” konusunda bilgilendirecek olan Dilovası Müftümüz Sayın Resul Haksöyler hocamıza, davetimize icabetlerinden dolayı huzurlarınızda müftülüğümüz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu hafta münasebetiyle yaptığımız etkinliklerde başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Belediye başkanımıza ve tüm müftülük personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kutlu doğum haftamızın bizler için efendimizi anlama-anlamlandırma ve hayatımıza tatbik etme anlamında hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum.” dedi.
Darıca Kaymakamı Ömer Kahraman’da Selamlama Konuşmasında:
“Tatbikatta sıkıntı var”
“Ümit ediyorum buradan çıkarken, buradan bir şeyler almış olarak çıkalım ve hayatımıza da aldıklarımızı tatbik edelim. Yoksa birçok şeyi biliyoruz aslında, bilmediğimiz bir şey yok. Ancak tatbikatta sıkıntı var. Bunu yeniden bir gözden geçirmemiz lazım... İki Çeşit İnsan Vardır: Vaktini beşe ayıranlar, vaktini boşa ayıranlar. diyerek sözlerini tamamladı.
Dilovası İlçe Müftüsü Resul Haksöyler Darıca İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Deniz Yıldızları Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda  “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans verdi.
HAKSÖYLER Günümüz ve İslam tarihinden muhtelif örnekler vererek şunları söyledi: “Kutlu Doğum, Kutlu Gün ve Kutlu Nebi….maksadımız onu anmak, anlamak ve izinden gitmektir. O’nun şefaatinden nail alabileceğimiz amelleri yapmaya muvaffak olmaktır. 2011 yılından itibaren Başkanlık olarak onun sosyal bir yönünü ele alarak farkındalık oluşturmaktır.  Bu yıl “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlâkı ” konusu ile farklılıkları ile toplumda bir arada yaşamanın nasıl mümkün olduğunu anlama ve anlatma hedefindeyiz. Örneğimiz Hz Muhammed (sav) ve onun getirdiği Kitab-ı Kerim’dir. Bu anlayışı hayatlarına hâkim kılan asr-ı saadeti, takipçilerini ve ecdadımızı örnek almak gayemizdir inşallah. İnsanoğlu doğmadan önce yaşadığı çevreyi, anne babasını vs seçme hakkına sahip değildir. Kimseye sorulmadı. Dolayısıyla bu özellikler ile övünme veya yerilmenin hiçbir anlamı yoktur. Kim şimdi nerede ise orada farklılıkları daha nasıl yaşama ahlakına sahip olmalıdır gayreti içinde olmalıdır. Hz Peygamber’in doğduğu döneme ve peygamberlik dönemine iyi bakmak gerekmektedir. Önceki vahşet dehşet, nemelazımcılık, eşitsizlik adaletsizlik, üstünlük kavgaları bitiyor, yerine kardeşlik başlıyor.“Kendisi için istediğini kardeşi için de isteyen bir toplum” meydana geliyor. “Hepiniz birden Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, sakın ayrılıp bölünmeyin. Allah’ın üzerinizdeki nimetini anın; hani bir zamanlar birbirinize düşmandınız, kalplerinizin arasını uzlaştırdı da, O’nu bu nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Ateşten bir çukur kenarına geldiniz de Allah sizi ondan kurtardı. Doğru yolda yürüyesiniz diye Allah size böylece ayetlerini açıklar.” (Ali İmran sûresi 103. âyet)  Bu âyet ile İslâm’ın ve Peygamber’in vesile olduğu kardeşlik nimeti beyan ediliyor. Resulullah (sav), insanlığın erdemlere muhtaç olduğu bir dönemde geldi ve İlâhî kelâm ile sorunları çözdü. Hicretten sonra yapılan “Medine Vesikası” imzalanması Hz. Peygamber’in farklılıklar ile yaşamanın nasıl mümkün oluşuna en güzel örnektir. Bununla insanlık tarihine büyük ders verdi.
Konferansın sonunda Darıca İlçe Müftü Vekili Şuayip Karataş tarafından, Dilovası Müftüsü Resul Haksöyler’e, çiçek takdim edildi.
Kutlu doğum etkinlikleri çerçevesinde Hadis Ezberleme Yarışmalarında Dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi.
Kutlu Doğum Konferansına katılanlara Konferans öncesinde gül suyu ve lokum ikramı yapıldı. Konferans çıkışında ise Peygamberimiz anısına gül ve hediye kitaplar dağıtıldı.