Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Haziran ayı meclisi yapıldı

Darıca Belediyesi Haziran ayı meclisi bugün gerçekleştirildi.

Darıca'da Haziran ayı meclisi yapıldı
01 Haziran 2021 - 16:35 - Güncelleme: 01 Haziran 2021 - 17:27
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, meclis gündemine geçmeden önce Darıcalı başarılı sporcu Eray Şamdan’ı ve Kocaelispor’u şampiyonluklarından dolayı tebrik etti. Başkan Bıyık, 256 Evlerdeki kentsel dönüşüm projesinin sürdüğünü, bu yıl durumu iyi olmayan ailelerinin sünnetlerini yine ücretsiz yapacaklarını, İSU’nun altyapı çalışmalarının günden güne iyi gittiğini, Bayramoğlu Balyanoz Koyu 2.etap çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Bıyık, Nenehatun Mahallesi’nde yapılacak olan hizmet kompleksi destekleri için GTO Başkanı Nail Çiler’e de teşekkür etti. 

ATATÜRK'A HAKARET EDENLER KINANDI
Gündemden önce CHP Darıca Belediyesi meclis grup sözcüsü Selim Özcan söz alarak, son yıllarda Atatürk’e yapılan hadsiz hakaretleri kınadı. ‘Atatürk’e lanet okumak vatan hainliği’ diyen Selim Özcan, daima Atatürk’ün izinde olacaklarını ve bu duruma sessiz kalan siyasileri de kınadığını belirtti.  Ak Parti Grup sözcüsü Nafiz Çığlık ise Ayasofya’daki imamın sözlerinin çarpıtıldığını belirtti. Çığlık, Atatürk’e hakaret edilmesini doğru bulmadıklarını dile getirdi. Karşılıklı konuşmaların olduğu tartışmanın, uzaması sonrası Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık devreye girerek, “Atatürk, hepimizin ortak değeridir. Atatürk’e edilen hakaretlere hep beraber tepki koymalıyız. Konunun uzamasını istemiyorum. Kimse Atatürk’e hakaret edemez” dedi.

CHP TEŞEKKÜR ETTİ
2020 yılı kesin hesabında görüşüldüğü mecliste şerh koyduklarını ifade eden CHP Darıca Belediyesi meclis üyesi Özkan Sarıtoprak, ‘’2019’da başarısız bir yıl geçirdiğinizi size söylemiştik. O yıl bütçenin %68’i harcanmıştı. 2020 yılı gelir bütçesinde ise bu oran %88. O yıl teşekkür edeceğimizi söylemiştik, bunun sözünde duruyoruz ve sizlere teşekkür ediyoruz. Bir önceki yönetimin borçlarının faizlerini ödüyoruz. Bunun hakkını nasıl ödeyecekler bilmiyorum. Kiralama yönteminden artık geçelim, gelin araç satın alalım. resmi plakaları takalım. 2020 özel ve temsil giderleri bir önceki yıla göre 821 Bin TL düşürüldü, özel kalem müdürüne gerçekten teşekkür ediyoruz. Ekonominin zor olduğu bu günlerde böyle bir çalışma yaparak özel ve temsil giderlerini düşürmesini olumlu buluyoruz. 2021 yılında da yine bu bütçeyi kısmasını bekliyoruz’’dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum