Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DARICA'DA ES-ES RÜZGARI

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nın 25.’nci gecesinde sahne alan Eskişehirliler yöresel sanatçıların söyledikleri türküler ile coşarken bölgedeki Eskişehirliler unutulmaz bir akşam geçirdi. Darıca sahilindeki amfi tiyatroda gerçekleşen programa Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Kaçmaz, Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm Dr. Ayhan Aktaş, Darıca Belediyesi meclis üyel

DARICA'DA ES-ES RÜZGARI
01 Temmuz 2013 - 09:51
 ES ES’İ TANITMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Eskişehir’i tanıtan slayt gösterisi ile başlayan programda daha sonra yöresel sanatçı Ömer Ulutaş sahne aldı. Ulutaş söylemiş olduğu birbirinden güzel türküler ile geceye katılan konuklara muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Darıca Eskişehirler Dernek Başkanı Bayram Özkan “ Darıca’da düzenlemiş olduğumuz geceye hoş geldiniz. Bizlere bu geceyi hazırlayan ve hemşerilerimiz ile bir araya gelmemize vesile olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyorum. Dernek olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz yoğun bir şeklide sürüyor. Bizim amacımız Eskişehir’i her yerde tanıtmaktır” diyerek geceye katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.
 
TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise “ Eski ve yeninin harmonisi dinamik ve modern bir şehir Türkiye’nin parlayan yıldızı Anadolu’nun batıya açılan kapısı Eskişehirliler bir gönül birlikteliğine hoş geldiniz. Bu gece Yunus’a yurt olan Nasrettin Hocanın mirası mizahın beşiği ile Battal Gazi’yi ağırlayan destansı Eskişehir’deyiz.  Tarih boyunca nice medeniyetlere ev sahipliği yapan medeniyetler beşiği Anadolu’nun kültür başkenti Eskişehir. Bir gönül birlikteliği olan projemizde, sizler ile her gece farklı bir güzelliğe şahit oluyoruz. Yedi yıldır yürüttüğümüz bu gönül birlikteliğinde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyor ve iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Kırka Zeybekleri sahne aldı. Zeybeklerin oynamış olduğu halk oyunları seyirciler tarafından beğeniyle izlenirken Elif Kaya’nın okumuş olduğu Eskişehir şiiri ile devam eden programda davetlilerin oturmuş olduğu koltuklara konulan Eskişehir logolu amblemleri bulan 5 kişiye Yunus Emre’nin kitabı hediye edildi. Gecenin son bölümde sahneye çıkan Popstar Çiğdem söylemiş olduğu şarkılar ile programa katılan davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.