Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da ders sırasında öğretmene saldıran şüpheli gözaltına alındı

Darıca'da dün bir ilkokulda 2 kız çocuğunun kavga etmesi sonrasında, çocuklardan birinin velisi okula gelerek ders sırasında öğretmene saldırdı. Okuldaki diğer öğretmenler ve veliler tarafından uzaklaştırılan şüpheli M.A., polis tarafından gözaltına alındı. Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, “Can güvenliği olmadan ders, eğitim olmaz. Bizim öncelikli talebimiz can güvenliğidir” dedi.

28 Mayıs 2024 - 13:33 - Güncelleme: 28 Mayıs 2024 - 14:31
Olay, dün Darıca ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi İnönü Caddesi’ndeki Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu’nda yaşandı. İddiaya göre okulun 1’nci sınıfında öğrenim gören 2 kız çocuğu kavga etti. Akşam eve giden öğrencilerden biri kavgayı babası M.A.’ya anlattı. Bugün sabah saatlerinde okula gelerek kızının okuduğu sınıfa giren veli M.A., sınıf öğretmeni Burak Laçin’den kızıyla kavga eden diğer çocuğu kendisine göstermesini istedi. Öğretmen Burak Laçin ise öğrenciyi göstermeyeceğini belirtmesini üzerine M.A., okula çağırdığı yakınlarıyla birlikte öğretmene saldırdı. Diğer öğretmenlerin müdahalesi sonucu kavga büyümeden önlenirken, kavgayı ayırmaya çalışan diğer öğretmenlerden Mehmet Demir tekme ve yumrukların hedefi oldu. Mehmet Demir, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek burada darp raporu aldı. Kavganın ardından okuldan ayrılan veli M.A. ise şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alındı. 

‘BİZLERİN ADETA BİRER BİRER OKULLARDA CAN VERMESİNİ BEKLİYORLAR’

Yaşanan olay üzerine bugün öğretmenler ve sendika temsilcileri okulda bir araya geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, “Bugün Darıca ilçemizde yine öğretmene saldırı nedeniyle bütün sendikalar buradayız. Maalesef ki bu olayların sonu geleceğe benzemiyor. Acilen tedbir alınmasını istediğimizi aslında 10 Mayıs’ta bütün sendikalar iş bırakarak, ülkenin meydanlarını doldurarak göstermiştik ama görünen o ki ülkeyi yönetenler bundan gerekli dersi almamışlar. Aslında 10 Mayıs’ta sosyal medya üzerinden ‘Bir an önce yasayı çıkartacağız’ diyen bakanlık maalesef ki hala resmen harekete geçmiş değil. Bizlerin adeta birer birer okullarda can vermesini bekliyorlar. Sendikalar olarak buna sessiz kalmayacağız. Birlik, bütünlük içinde bu duruma karşı öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

‘BİR KEZ DAHA BİR ÖĞRETMENİMİZİN BURNU KANASIN İSTEMİYORUZ’

“Can güvenliği olmadan ders, eğitim olmaz. Bizim öncelikli talebimiz can güvenliğidir” diyen Metin, “ Okullarda güvenlik görevlileri bir an önce istihdam edilmelidir. Zaten yaşanılan olayda bu güvenlik tedbirlerinin olmamasından kaynaklı bir olaydır. Anlatılanlara göre bir veli cebinde silahla yukarıya kadar gelip sınıfa girebiliyorsa burada güvenlikten bahsetmemiz maalesef mümkün değildir. Biz bir an önce tedbirlerin arttırılmasını, öğretmenlerimizin dersini güvenlik içinde yapmasını talep ediyoruz. Sendikalar olarak bu talebimizi bir kez daha bu acı olaydan sonra buradan yineliyoruz. Bir kez daha bir öğretmenimizin burnu kanasın istemiyoruz. Sendikaların talebi nettir. Bu konuda da gerek düzenleme acilen yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. 

“ÖĞRETMENİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞILMAKTAN VAZGEÇİLMELİ”

Yaşanılan olaya tepki gösteren Eğitim-Sen Gebze Şubesi Hukuk Sekreteri Remzi Kaya, “Eğitimciler olarak süreci değerlendirdiğiniz zaman, ‘Artık doktor dövebiliyoruz’ stratejisinden ‘Artık öğretmen öldürebiliyoruz’ veya ‘Öğretmen dövebiliyoruz’ stratejisine gelindiğini düşünüyorum. İtibarsızlaştırılan meslek, itibarsızlaştırılan öğretmen. Hem ekonomik anlamda hem manevi anlamda söylem olarak söyleniyor. Ben bu işlerin güvenlikle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum, bu eğitimle ilgili. ‘Güvenlik’ dediğimiz zaman her okula bir bekçi, her okula bir jandarma mı, polis mi? Hayır. Devleti yönetenler veya bu işi bu şekle getirenlerin önce sorunu eğitim alanında yapılacak reform hareketler düzenlenmesi gerektiğini, öğretmeni de itibarsızlaştırmaya yönelik çabalarından vazgeçmeleri gerektiğini 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum