Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Ağustos ayı meclisi yapıldı… Belediye, iş makineleri satın alacak!

Darıca Belediye Ağustos ayı meclis toplantısında iş makinası, binek araç alımı ve belediyenin genel ihtiyaçları için kamu ve özel bankalardan 50 milyon TL’ye kadar borçlanmaya, belediye adına Başkan Muzaffer Bıyık’a yetki verilmesi gündem maddesi görüşmelerinde CHP Grubu da ‘evet’ oyu verdi. Kredinin iş makineleri satın alımında kullanılacağı açıklandı. 

Darıca'da Ağustos ayı meclisi yapıldı… Belediye, iş makineleri satın alacak!
02 Ağustos 2024 - 11:50 - Güncelleme: 03 Ağustos 2024 - 13:22
Darıca Belediye Meclisi Ağustos ayı oturumunda 5 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda, “Taşınmazların Kiraya Verilmesi” ve 50 Milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi mecliste en çok konuşulan konuların başında geldi. Bayramoğlu Mahallesi’nde 3687 metrekare yüzölçümlü taşınmazın Devlet İhale Kanunlarına göre 10 yıla kadar kiralanması gündem maddesi görüşmesine CHP Grubu itiraz etti. CHP’liler arazinin amacı dışında kullanılabileceğini ayrıca Eğitim Spor Kulübü’nde eğitim alan gençlerin aldıkları aidatların nerelerde harcandığı, ayrıca kiraya verilecek arazinin kime, ne amaçla kiraya verileceği yönünde bilgilendirilmediklerini, bu nedenle red olarak karar aldıklarını ifade etti. Başkan Muzaffer Bıyık, Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübünün binlerce öğrenciye spor imkanı sağladığını araziye 2-3 tenis kortu yapılacağını gençlerin burada spor yapma imkanı bulacaklarını söyledi. Başkan Bıyık ayrıca Eğitim ve Spor Kulübü’nün şeffaf bir biçimde yönetildiğini ve Kulüp yöneticilerine en kısa sürede CHP meclis üyelerine sunum yapılması talimatı verdi. Gündem maddesi CHP grubunun Hayır oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
Ağustos Ayı Toplantısının bir diğer gündem maddesi olan Başkan Muzaffer Bıyık’ın araç alımı,iş makinesi alımı ve genel ihtiyaçlar için kredi çekilmek üzere borçlanma yetkisi verildi. Başkan Bıyık konuya ilişkin, ” Özellikle iş makinelerinde kiralama yöntemi belediyemiz için yararlı bir durum değil. Çekeceğimiz kredi ile kiralama yapsak 3 yılda bu para harcanmış olacak. Ancak kredi çekilen para ile iş makinelerini alsak belediyemizin malı olacak.”dedi. 
CHP Grubu konuya ilişkin, “Genel ihtiyaçlar için kredi çekimi ibaresinin ne olduğu tam olarak belirtilmemiş. Nedir bu genel ihtiyaçlar? Personele ödeme yapılamazken nereye harcanacağı belli olmayan para için neden kredi çekiyorsunuz?” eleştirileri yaptı. Personele ödeme yapılmadığı konusunun doğru olmadığını, iş makinesi almak için 50 Milyon TL’ye kadar kredi çekme yetkisi olduğunu belirten Başkan Bıyık, “Siyaset yapıyorsunuz. Burası halk için hizmet yeri Siyaset yeri değil. Ama zorla bana da siyaset yaptırıyorsunuz. İzmit Belediyesi 174 Milyon TL borçlanma yetkisi aldı. Bunu söylemek istemezdim ama siz durumu bu noktaya taşıyorsunuz” dedi. Tartışmaların ardından gündem maddesi CHP Meclis üyelerinin de ‘Evet’ oyu ile oybirliği ile kabul edildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum