Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca CHP meclis üyeleri suç duyurusunda bulunacak

CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri, Basın mensuplarıyla bir araya geldikleri İftar Yemeğinin ardından yaptıkları açıklamalarda, Termal Grup’un asıl sahibinin Ak Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan olduğunu ve belediyenin arsa konusunda ayrıcalık yaptığını dile getirdiler. CHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak yaptığı konuşmada suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

12 Nisan 2023 - 10:26 - Güncelleme: 12 Nisan 2023 - 11:17
İftar Programında konuşan CHP Darıca lçe Başkanı Gökhan Aktaş, mevcut hükümetin yanlış politikaları sonucu ülkenin büyük bir sıkıntı içerisine düştüğünü belirterek,  2017 yılında yapılan refarandumda bunun böyle olacağını kendileri tarafından görüldüğünü ve başkanlık sisteminin ülkeye bir felakete sürükleyeceğini geçmişte defalarca dile getirdiklerini ifade etti. Ak Parti’nin ekonominin şahlanacağı şeklindeki söylemlerinin de tutmadığını belirten Aktaş, ‘verin yetkiyi, görün etkiyi’ dediler, gelinen noktada ise patatesin, soğanın, salatalığın ve domatesin fiyatlarının 30 TL’ye, 40 TL’ye kadar çıktığını hep birlikte gördüklerini söyledi. 
Aktaş, dış politikalara bakıldığında da ülkede resmi olarak yaklaşık 6 milyon sığınmacının bulunduğunu ve bunların maliyetinin sosyal ve manevi kayıplar bir kenara bırakıldığında ülkeye maliyetinin 30 milyarı aştığını aktardı.
Sağlık sektöründe de hükümetin, sınıfta kaldığını söyleyen Aktaş, hastanelerde doktor olmadığını, vatandaşın da dolayısıyla hizmet alamadığını dile getirerek, ‘’ Bu, hükümetin yapabileceği en kötü yönetimin neticesi olarak karşımıza çıkıyor. ‘’dedi.
Diğer yandan, 2023 Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın gündemi olan Denetleme Komisyonu Raporu'nun bazı bölümleri aktaran Başkan Aktaş, ''Darıca Belediyesi Nisan meclisinde encümen oylaması yapılırken AKP meclis üyeleri, belediye başkanını protesto ederek aday listesinde adı olmadığı halde Muzaffer Bıyık'a 5 oy kullandılar. AKP meclis üyesi Ahmet Hakan Hocaoğlu'nun verdiği önergeyi okumayan başkana Hocaoğlu ''Ben AKP meclis üyesi olarak ''Size soru sordum cevaplayın lütfen'' dedi. Belediye başkanı, ‘ ben, sana özel bilgi vereyim' dedi. Hocaoğlu itiraz edip, ‘Okuyun’ dese de Belediye başkanı bu önergeyi okumadı. Ayrıca AKP meclis Üyesi Ahmet Hakan Hocaoğlu,  Emek Mahallesi'nde bulunan 2 adet belediyeye ait parseli 4'te 1 fiyatına meclis üyelerinden gizlice encümen kararı ile sattığını iddia etti. 2021 ada 25 parsel 9.415 m2 88 Milyon 502 TL'ye, 2021 ada 24 parsel 6.013 m2 56 milyon 527 bin TL'ye satılmış. Meclis üyelerinin ve bizlerin dahi bilgisi yok. Ayrıca bu arazilerin toplam emsal bedeli yaklaşık 500 ila 700 milyon TL arasında olduğu ön görülmekte. ancak Araziler 145 milyon TL'ye satılmış.'' dedi. 
 
SARITOPRAK; DARICALILAR’IN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ

Özkan Sarıtoprak, Emek Mahallesi’nde yapımına başlanan Termal Grup’a ait projeyi bu güne kadar ettiklerini ve Darıcalılar’ın haklarını aramak için yargıya dahi başvurduklarını söyleyerek, ‘’ 41 kattan 12 kata düşürene kadar bizler açmış olduğumuz davalardan hiç vazgeçmedik.  Ve şu an birinci etaptan oluşan ve 337 konutluk proje başlamış durumda. Darıca'da, Emek Mahallesi'nde. Darıca Belediyesi'ne ait 2359 ada, 3 parselde bulunan 8978 metrekare olan arsayı 2019 yılında Darıca Belediyesi'ne kapalı spor salonu, park alanları, eğitim alanları yaparak takasta bulunacaktı Termal grup.  Ve oy çokluğu ile meclisimizden geçti. Bizler kabul etmedik bu takas konusunu.  Fatih Sultan mehmet Caddesi'ne cephe olan  belediyemize ait olan arsamız maalesef  Termal grup'a satıldı.

GERÇEK SAHİBİ MİLLETVEKİLİ ARSLAN’DIR

Özkan Sarıtoprak, Termal grup ve Otelcilik Grup’un gerçek sahibinin 3 dönemden bu yana Ak Parti Ankara Milletvekiliğini yaptığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gölge adamı olarak bilindiğini belirtti.
Darıca Belediyesi’ne ait FSM Caddesi’nne cephe  toplam15 Bin 428 metrekare olan arsanın Termal Grup'a satıldığını da ifade eden Sarıtoprak, ‘’ Termal Grup'a özel imar, özel proje yaptıkları için metrekare fiyatı 50 Bin TL'dir ve 12 kat imarı mevcuttur. Belediyemize ait 15 Bin 428 metrekareden oluşan arsanın değeri 771 Milyon 400 Bin TL'dir.  Bu arsaların encümen kararı ile Termal grup'a 145 Milyona satıldığı ortaya çıkmıştır. Ve bir peşin 12 taksitle. Biz bu arsaların piyasa değerini 771 milyon 400 Bin TL olduğunu araştırarak öğrendik.Biz burdan Ak Parti İl Başkanlığı'na, Ak Partili vekillere Kocaeli Valisi'ne, İçişleri Bakanlığı'na göreve davet ediyoruz. ’’ dedi

SALTAŞ;FAALİYET RAPORUNU KOPYALA YAPIŞTIR YAPMIŞLAR

Meclis Üyesi Tuncer Saltaş ise, ise  yaptığı incelemelerde Darıca Belediyesi'nin  185 sayfadan oluşan, 2022 yılına ait Faaliyet Raporunun bol resimli olarak geçmiş dönemden kopyala yapıştır şeklinde yapıldığını ifade ederek, kitabı  incelediklerinde mal alımlarının ihale yöntemi yerine doğrudan temin şeklinde tercih edildiğini söyledi.
Saltaş, Darıca Belediyesi’nin 357 alım yaptığını ve bu alım karşısında kurumun 41 Milyon TL zarara uğratıldığını sözlerine ekledi.
 
GÜVEN; İHALELERDE İLGİNÇ TESPİTLER YAPTIK


Meclis üyesi Şadi Güven’de,  Darıca Belediyesi ile ilgili 53 adet ihale dosyasını incelediklerini ve bu ihalelerin ülke genelindeki firmalara duyurmak amacıyla EKAP'tan yapılması gerektiğini ancak . nedense tüm ihalelerde 1 veya  2 firmanın yer aldığını söyledi
Rekabet ortamı oluşmaması nedeniyle bu ihalelerin geçersiz sayılmasını da dile getiren Güven, doğrudan temin yapmak için alımlaınr 218 bin TL’yi aşmaması için bölünerek yapıldığını ifade etti.
Şadi Güven, Darıca Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından tanesi 11 Bin TL'den çınar ağacı alımı yapıldığını ancak ağaçların ihaledeki çaplara uymadığını sözlerine ekleyerek, bayrak alımında da bir kafe işletmecisiyle temas kurulduğunu söyledi.Araç lastiği konusunda da ilginç tespitler yaptıklarını dile getiren Şadi Güven, ‘’.3 adet firmadan teklif almışlar, ancak teklifi veren 3 firmanında sahibi aynı kişi. Darıca Belediyesi nene Hatun Tesisleri'nde kullanmak üzere bilardo masası almış. Bilardo masası aldığı firma daha önce Darıca Belediyesi'ne şeker ve çikolata satmış. Yani şeker ve çikolata satan firmadan bilardo masası almak nasıl bir düşüncedir bilmiyoruz’’ dedi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum