Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Cemevi'nde Madımak'ta hayatını kaybedenler anıldı

Kocaeli Cemevleri Platformu, Sivas Katliamı'nda öldürülen 33 aydın ve sanatçıyı andı. Tavşantepe Cemevi Başkanı Aliekber İncesu, "Biz, insanlık suçu olan ayrımcılığa karşı duracağımızı, katliamları yaratan zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha vurgularken  Sivas katliamında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Darıca Cemevi'nde Madımak'ta hayatını kaybedenler anıldı
03 Temmuz 2024 - 11:43
Kocaeli Cemevleri Platformu, Sivas Katliamı'nda öldürülen 33 aydın ve sanatçıyı Darıca Cemevi bahçesinde andı. Anmaya Tavşantepe Cemevi Başkanı Ali Ekber İncesu, Darıca Cemevi ve Erenler Vakfı Başkanı Veysel Dal, Gebze Cemevi Şube başkanı Teslim Yıldız, Yenikent Cemevi Şube Başkanı Aynur Güneşli, Mudurnu Tepe Cemevi Başkanı Dursun Ali Akbaş, Gültepe Cemevi Şube Başkanı Ekim Ediş, Derince İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Gürsel Öner, Abdal Musa Cemevi Başkanı İbrahim Araz, Derince Çınarlı Cemevi Şube Başkanı İrfan Yoloğlu, Körfez Cemevi Şube başkanı Mazlum Arslan, Balören Köyü Muhtarı Ahmet Demir, Bayraktar Köyü Muhtarı İbrahim Pala Mecidye Köyü Muhtarı Fikri Turgut katılım sağladı.

"33 CAN KATLEDİLDİ"
Platform adına konuşan Aliekber İncesu, “Bundan 31 yıl önce, 2 Temmuz 1993 günü insanlık tarihine bir utanç eklendi. 33 şair, yazar, müzisyen Pir Sultan Abdal etkinliğine katılmak için gittikleri Sivas’ta yakılarak katledildi. Vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumakla yükümlü olan devlet, gözü dönmüş bir kalabalığın 33 canı yakmasına sessiz kaldı. Polis ve askerlerin gözleri önünde binlerce kişi Madımak otelinde Pir Sultan Abdal etkinliğine gelenlere saldırdı. Tarihe kara bir sayfa olarak geçen katliamda, yaşamlarını yitirdiler. Katliamın ardından katillerden hesap sorulamadığı gibi, tıpkı diğer katliamlarda olduğu gibi üzeri örtülmeye çalışıldı. Her zaman ki gibi gerçekler gizlenmeye çalışılarak fatura Sivas’a giden aydınlara çıkartılmak istendi. Olayın gerçek failleri yargı önüne çıkartılmadı, katiller serbestçe dolaştılar, zaman aşımı ile 33 canın katledilmesi cezasız kaldı.
web
" YENİ KATLİAMLAR KAÇINILMAZ"
Sivas katliamı insanların düşüncelerine, kimliklerine, farklılıklarına düşman olmanın yarattığı bir insanlık suçudur. 2 Temmuz 1993 günü insan olmayı bilmeyenlerin Madımak otelinde gerçekleştirdiği katliama sessiz kalanlar, göz yumanlar, failleri savunanlar, katilleri yargılamayanlar bu insanlık suçunun ortaklarıdır. Biz katliamların bir daha yaşanmaması için unutmaya karşı koyarak toplumsal hafızayı diri tutmaya devam edeceğiz. Yaşanan katliamları anlatacağız, aktaracağız; bu ülke topraklarında yaşayan insanların dini, dili, yönelimi farklı diye, etnik kimliği, düşünceleri, inançları farklı diye, kendi sözlerini söyledi diye, haksızlığa karşı durdu diye, ayrımcılığa, şiddete, katliama uğramaları son bulsun istiyoruz. Bu katliamları yaratan zihniyetle mücadele etmezsek, bu zihniyetten türeyen pratikleri teşhir etmezsek, bunları karşımıza almazsak Madımak yanmaya devam edecek ve yeni katliamlar kaçınılmaz olacaktır.

"SAYGIYLA ANIYORUZ"
Biz, insanlık suçu olan ayrımcılığa karşı duracağımızı, katliamları yaratan zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha vurgularken  Sivas katliamında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyoruz. Ve onlara söz veriyoruz bu topraklarda yaşanan katliamların unutulmasına izin vermeyeceğiz. Saygı sevgiyle. Katliamda yaşamlarını yitiren canlarımızın. Devirleri daim ruhları şad mekânları cennet olsun" dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum