Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Belediyesi'nin borcu yok!

CHP`li Fikret Gökmen, Büyükşehir Belediyesi`nin 521 milyon alacağını olduğunu ifade ederek, “Belediye kaynak sıkıntısı yaşıyor. Kent Konut`tan 22 milyon TL alınacak. Körfez Belediyesi`nden 8 milyon 600 bin TL İzmit Belediyesi`nden 6 milyon TL alınacak. Gebze, Başiskele ve Darıca Belediyesi`nin hiçbir borcu yok” dedi.

Darıca Belediyesi'nin borcu yok!
24 Mayıs 2013 - 08:14
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Hatırlanacağı üzere 16 Mayıs`ta ki toplantıya ise 2012 analitik bütçe kesin hesabının görüşülmesi için ara verilmişti. Leyla Atakan Kültür Merkezi, Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu`nda gerçekleşen toplantıya İbrahim Karaosmanoğlu başkanlık yaparken, meclis üyeleri de hazır bulundu. Hesapların konuşulduğu mecliste CHP`li Fikret Gökmen, Büyükşehir Belediyesi`nin Körfez Belediyesi`nden 8 milyon 600 bin TL, İzmit Belediyesi`nden 6 milyon TL alacağı olduğunu açıkladı. Gökmen ayrıca Büyükşehir`in sadece kamuya 4 milyar TL borcu olduğunu da sözlerine ekledi. 
 
521 MİLYON ALACAK
2012 yılı kesin hesabının görüşüldüğü meclis toplantısında ilk olarak bütçe komisyon raporu okundu. 2012 mali yılı gelir bütçesinde tahmin edilen gelirler toplamının 1 milyar 200 milyon TL olduğu ifade edilirken, kesin hesap cetveli  kalem kalem okundu. Gelir ve gider tablosu hakkında söz alan CHP`li Fikret Gökmen, Büyükşehir Belediyesi`nin 521 milyon alacağını olduğunu ifade ederek, “Belediye kaynak sıkıntısı yaşıyor. Kent Konut`tan 22 milyon TL alınacak. Körfez Belediyesi`nden 8 milyon 600 bin TL İzmit Belediyesi`nden 6 milyon TL alınacak. Gebze, Başiskele ve Darıca Belediyesi`nin hiçbir borcu yok” dedi.
 
4 MİLYAR BORÇ VAR
Gökmen, “Toplam harcamalar içindeki yatırım payı yüzde 28. Diğer belediyelere bakılınca yatırımdaki genel oranın az olduğunu görüyoruz. Mali tablonun şeffaf olması son derece önemlidir. Bilançoya göre Büyükşehir`in kamuya 4 milyar TL borcu olduğunu görüyoruz. 155 milyon TL`ye hizmet alımları var ve sürekli yükselerek devam ediyor. Bu da bütçenin yüzde 15`ini kapsıyor” diyerek konuşmasını tamamladı. Ardından Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Fahri Örengül söz aldı.
 
OYUNCAK HAVAALANI
Bu meclisin son kesin hesabının görüşüldüğü meclis olduğunu belirten Örengül, hakını helal etti. Konuşmasına Yuvacık Barajı`na değinerek devam eden Örengül, “Yuvacık Barajı olmasaydı 1999 yılındaki depremde hastalıktan ölürdük. Siz Yuvacık Barajı`na kurban olun su akıyor su” dedi. Örengül, eline aldığı ‘5 yıl sonra bugün` isimli kitaptaki vaad edilen projelerin yerine getirilmediğini de söyleyerek, “Sizin vaad ettiklerinizin hiçbiri yapılmadı. Havaalanı denmişti ama şimdi oyuncak bir havaalanı var, bir türlü işlemiyor” şeklinde konuştu. 
 
BİRAZ DA CHP`DEN
CHP`nin belediyenin yaptığı çalışmaları görmediğini belirten Karaosmanoğlu`na Örengül, “4.5 yıl boyunca armut toplayacak haliniz yoktu. Haliyle bazı projeler de yapacaksınız” diye cevap verdi. Konuşmasına devam eden Örengül, “İşsizlik oranı başkanın yanlış politikasıyla artarken göç alımı da artıyor” diye konuştu. “İşçi bulamıyoruz” diyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker`e ise, Örengül, “Sürekli AKP`den işçi alıyorsunuz, biraz da bizden CHP`den alın” dedi ve salonu kahkahaya boğdu. 
 
KYÖD`DE TARTIŞILACAK
Daha sonra başkan Karaosmanoğlu`na “Yapılan ya da yapılmayan çalışmaları, çalışmalardaki hızınızı, gelin KYÖD`e oturalım, tartışalım” diyen Örengül`e Karaosmanoğlu ise, “Size söz verdim. KYÖD`e geleceğim, orada size çalışmalarımızı aktaracağım” şeklinde cevap verdi. Kentteki birçok konuda eleştirilerine devam eden Örengül, Kocaelispor`un durumuna, Sekapark`ın film platosu olmasına ve eğitimdeki sıkıntılara dokunmayı da ihmal etmedi.
 
ATATÜRK TİCARETİ 
Örengül, konuşmasının sonunda ise kente bir müze yapılması gerektiğini önerirken, kimsenin din ticareti yapmaması gerektiğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu ise, “Peki ya Atatürk ticareti çok yapılıyor” dedi. Bu söze cevaben Örengül, “Atatürk tarihe mal olmuş insanlardandır. Kesinlikle onların ticareti yapılamaz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da ticareti yapılamaz. Atatürk`e bizden önce sizlerin sahip çıkması lazım” diyerek sert konuştu.