Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Damla'nın hayali Beyaz Kalplerde gerçek oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi, 14-18 yaş arasındaki gençlerin mesleki becerilerini geliştirmeye yönelik kapsamlı eğitim programları sunuyor.

Damla'nın hayali Beyaz Kalplerde gerçek oldu
25 Eylül 2024 - 10:40
Beyaz Kalplerde aşçı yardımcılığı, pastacılık, grafik tasarım-görsel sanatlar ve kuaförlük gibi alanlarda sunulan mesleki eğitimler, en güncel bilgilerle donatılmış müfredatla gençlere aktarılıyor. Bu eğitimlerle gençlerin sahip oldukları potansiyelin, profesyonel becerilere dönüştürülerek iş hayatında daha başarılı olmaları sağlanıyor.

DAMLA’NIN BÜYÜK AZMİ
Bir yıl önce Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde görsel sanatlar eğitimleri almaya başlayan Damla Avcı, eğitim süreci içinde Güzel Sanatlar Fakültesi’ne gitmeye ve bu alanla ilgili meslek edinmeye karar verdi. Bu hedefleri doğrultusunda Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavlarına giren Damla, birçok üniversitenin yetenek sınavlarında başarı sağlayıp, hayalini kurduğu bölüme kaydını yaptırdı. Şu sıralar üniversiteli olmanın ve yeni bir hayata adım atmanın heyecanını yaşıyor. Beyaz Kalplerin desteğiyle sanat yolculuğuna başlayan Damla, bu süreçte kazandığı deneyimlerin hayatında büyük bir dönüm noktası olduğunu belirtiyor.
 
HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI
Beyaz Kalpler’de yeteneği keşfedilen Damla, böylece hayatına yeni bir yol çizdi. Mutluluğu gözlerinden okunan Damla Avcı, Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesine kaydını yaptırarak üniversite hayatına adım attı. Genç Damla, Beyaz Kalplerdeki eğitim sürecini şöyle özetliyor; "Buradaki öğretmenler, son derece yardımsever ve hoşgörülüydü. Bu sıcak ortamda kendimi rahatça ifade edebilmek bana cesaret verdi ve içimdeki düşünceleri dışa vurma fırsatı sundu. Merkezde birçok alanda eğitim aldım fakat en çok gelişim gösterdiğim alan görsel sanatlar oldu. Kendimi burada buldum diyebilirim. Ayrıca, merkezden aldığım akademik destekle açık liseyi bitirdim."
 
HAYALİM; ÇİZGİ FİLM ANİMASYON
Üniversite sınavını kazanarak hayallerine bir adım daha yaklaşan Damla Avcı, gelecekteki hedeflerinden de bahsetti. Damla, “Beyaz Kalplerde eğitim almaya başladıktan sonra benim de başarabileceğim birçok şeyin olduğunu fark ettim ve farklı yönlerimi ortaya çıkarma şansı buldum. Resim öğretmenimin de desteğiyle yetenek sınavlarına hazırlandım. Bu sayede birçok üniversiteyi kazandım en son Sakarya Üniversitesi’ne karar verdim. Gelecekteki hayalim resim üzerine çizgi film animasyon alanında ilerlemek. Sanat ve bilim alanında ülkemizin daha güzel yerlere gelebileceğine inanıyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
YETENEĞİNİ FARK ET
Merkezdeki eğitimlerde, gençlerin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkı sunan bütüncül bir yaklaşım benimseniyor. Özellikle drama dersleri, gençlerin özgüvenlerini artırırken, kendilerini ifade etme becerilerini geliştiriyor ve empati yeteneklerini güçlendiriyor. Doğaçlama ve grup çalışmalarıyla pekiştirilen eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri, gençlerin hayatla daha güçlü bağlar kurmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra, spor, bilgisayar, müzik ve görsel sanatlar gibi çeşitli hobi alanlarındaki dersler de gençlerin sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bu sayede Beyaz Kalpler, gençlerin kişisel gelişimine önemli katkılar sunarak onları geleceğe hazırlıyor.
​​​​​​​
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum