Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dadaşlardan Büyükakın'a sıcak karşılama

Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı Dç.Dr.Tahir Büyükakın'dan Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı'na ziyaret.

Dadaşlardan Büyükakın'a sıcak karşılama
31 Temmuz 2023 - 13:20
Kentimizin en aktif sivil toplum kuruluşları arasında başı çeken Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın’ı ağırladı. Vakıf Başkanı Ahmet Önal ve mütevelli,danışma, yönetim kurulu üyeleri ile vakıf binasında düzenlenen buluşmada bir araya geldi. Kocaeli genelinde sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine sürdüren Başkan Büyükakın, ziyaretini ilimizdeki Dadaşlara yapmış oldu. Son derece samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sırasında Dadaşlar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın’ı oldukça sıcak bir şekilde karşıladı. Başkan Büyükakın'nın ziyaretinin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini dile getiren Vakıf Başkanı Ahmet Önal, konuğuna yapılan çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

‘DEVLETİNE BAĞLI İNSANLAR’
Ziyaret sırasında konuşan Başkan Ahmet Önal, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın’ı bugün vakıf binamızda ağırlıyoruz. Bizim için onur verici bir ziyaret olmuştur. Erzurumlular her dönemde devletine, milletine ve tarihine bağlı insanlardır. Bizler kurtuluş mücadelesinden bugünlere kadar bu ülke için canlarını feda eden birçok Erzurumlu vardır. Onların şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, başta Nene Hatun olmak üzere bu ülke için fedakarlık yapan büyüklerimizi, değerlerimizi rahmetle yad ediyorum” dedi.

‘ÖNEMLİ BİR ŞEHİR’
Erzurumlulara hitap eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın ise “Erzurum bizim Türk kültür ve tarihinde önemli yeri olan bir şehirdir. Dolayısıyla Anadolu’nun Türk yurdu haline dönmesinde ve halen devamında Erzurum’un çok önemli rolü var. Bu anlamda sizleri çok önemsiyor ve seviyoruz. Biz her şehrimizi seviyoruz ama sizlerle ayrı bir muhabbetimiz var ve bu vesileyle bugün sizleri ziyaret etmek istedik” dedi.

‘KATKINIZ BÜYÜK’
Büyükakın “Bu şehirdeki rolünüzün ve hizmetlerinizin farkındayız, devamını diliyoruz. Kocaeli’ye en fazla göç veren şehir Erzurum. Bu yönüyle de bu şehirde hem nüfus hem de kültür olarak önemli bir güce sahipsiniz. Dolayısıyla bu şehirde ki milli manevi değerlerine bağlı atmosferin devamı konusundaki Erzurumlu kardeşlerimizin önemli bir katkısı bulunmaktadır. Bu şehirdeki rolünüzün farkındayız, hizmetlerinizin farkındayız ve devamını diliyoruz .” dedi.

BÜYÜKAKIN'A EL YAPIMI KAĞIT ÜZERİNE UYGULANAN ÇİÇEKLİ (LALE) EBRUKIN TABLOSU TAKDİM EDİLDİ
Büyükakın  son olarak “Erzurumlu kardeşlerimizin kentimizin kültürüne büyük katkıları olmuştur. İlimiz Türk kültürünü özümsemiş, Selçuklu ve Osmanlı kültürünü yaşatan kadim şehirlerden bir tanesidir. Bu vesileyle bir kez daha bugüne kadar vermiş olduğunuz katkı ve destekler için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
 Yapılan konuşmaların ardından Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, ziyareti dolayısıyla bir kez daha Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür ederek kendisine günün anısına bir Çiçekli (lale)Ebrukın tablosu takdim etti. Buluşma çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum