Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Civelek: Suç varsa gereken yapılır

KASİAD’ı ziyareti sırasında konuşan Mahmut Civelek, ülke gündemi sarsan operasyonlarla ilgili, “Bir kişi hukuka karşı suç işlemişse yargı gerekeni yapacaktır” dedi. Operasyonların hükümeti devirmeye yönelik eylemler olabileceğine değinen Civelek, seçime yakın düğmeye basıldığını söyledi

 Civelek: Suç varsa gereken yapılır
19 Aralık 2013 - 09:08
AKP İl Başkanı Mahmut Civelek ile bazı yöneticiler geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen genel kurul sonunda ikinci kez seçilen KASİAD Başkanı Baki Karaman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. KASİAD yöneticileri ve Ak Parti yöneticileri kahvaltı sofrasında buluştu. Kahvaltıdan önce kısa bir değerlendirmede bulunan Civelek, “Hep beraber ilimizin faydasına çalışmayı ümit ediyorum. STK’lar bizim için çok önemli. İyi insanların ticari maksatla, bir araya gelip böyle organizasyonlarla birleşmeleri güzel” dedi.
 
2071 HEDEFİ ÖNEMLİ
KASİAD’ın güzel işlere imza atacağına inandığını belirten Civelek, “STK’lar siyaset için değil şehrimiz ve ülkemiz için önemli. Bu birliktelik 2023, 2051 ve 2071 hedeflerimize ulaşmakta son derece önemli.  Hayırlı hizmetlere hep beraber koşalım ve bu hizmetlerde hep birlikte olalım” diyerek kendilerini kahvaltı ile ağırlayan yönetime teşekkür etti. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Civelek, önce ki gün meydana gelen ve aralarında üç bakanın da oğlunun aldığı gözaltılarla ilgili konuştu.
 
OLAY YARGIYA İNTİKAL ETTİ
Yaşanan gelişmeleri medya üzerinden takip ettiklerini kaydeden Civelek, “Şuandaki operasyonları basın üzerinden takip ediyoruz. Seçim dönemi böyle şeyler olabilir. Yarın ne olacak kestiremiyoruz. Olay yargıya intikal etti. Kocaeli’nden bir kişinin gözaltına alınacağını da gazetelerden öğrendim. Yargıya güveniyoruz. Seçime yaklaşılınca düğmeye basıldı. İstanbul emniyetinde 5 müdürün görevden alındığını da sabah duydum. Gelişmeleri izlemeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
NİFAK, YEŞİLLİK VERMEZ 
Olayların dershanelerin kapatılacak olmasından dolayı cemaat tarafından organize edildiği iddialarına cevap veren Civelek, “Cemaat ile parti arasında gerginlik ortamı oluşturmak doğru değil. Aramıza nifak tohumu ekilir ama bu tohumlar yeşillik vermez. Her birimiz dostlukları olan insanlarız. İç İçeyiz. Böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Herkes bir şeyler söylüyor ama asıl olan ülkemizi ileriye dönük hedefleridir” diye konuştu.
 
HUKUK GEREĞİNİ YAPAR
Operasyonların Kocaeli’ne sıçrayacak olması ihtimaline de değinen Civelek, “Elimizde bir bilgi bir done yok ama bir kişi hukuka karşı suç işlemişse hukuk mutlaka gereğini yapar. Yargımıza güvenmemiz lazım. Hükümetimizi görüyorsunuz bakan beyin oğlu da olsa suç unsuru olduğun düşünülüyorsa yargı gereğini yapıyor kimse buna müdahale etmiyor. Bunun hükümete karşı bir tutum olarak yorumlanmasını istemiyorum” dedi.
 
TAYYİPSİZ ÜLKE HAYALİ 
Memlekette istikrardan hoşlanmayan güçler olduğunu ve Halk Bankası’na yapılan operasyonun İran’la alakası olabileceğine değinen Civelek, “Kocaeli’nde de böyle bir şey olursa hep beraber izleriz. Her bir gazeteci değişik yorumlarda bulunuyor. Herkes kendi fikrini savunuyor. Ülkeyi Tayyip Erdoğan’sız hayal eden bir kitle var. Dolayısıyla bu kitlelerin hoşuna giden durumlar var. Ellerini ovuşturanlar var” şeklinde konuştu.
 
YAPTIKLARIMIZ ORTADA
Konuşmasına devam eden Civelek, “Baktığımız zaman İsrail, Amerika bundan çok rahatsız olabilir. Ama seçime yaklaştığımız bu dönemlerde Başbakanımız son dört ay kala dikkatli olmamız gerektiğini söyledi. Daha düne kadar Gezi Parkı olaylarının olabileceğine ihtimal vermiyorduk. Dershaneler konusunda da aramıza nifak tohumları ekilmeye çalışılması gayet normal. 11 senedir Başbakanımızın ve bizim yaptıklarımız ortada. Biz yine dualarla, milletimizi arkamıza alarak hedeflerimize varacağız” açıklamasında bulundu.
 
SAPLA SAMAN KARIŞTIRILMAMALI
Civelek’in ardından söz alan Karaman ise, “Biz iş hayatının içerisindeyiz. Ancak geldiğimiz noktaya baktığımızda ileri demokrasiden geri adım atmanın mümkün olmadığını görüyoruz. Şeffaflık olmazsa olmazımız. Tabi ki her yerde yanlış şeyler yapmış insanlar geçmişte olduğu gibi bu gün de olabilir. Bunlara meydan vermemek gerek. Bu süreç temiz olanın yeniden görüleceği bir süreç de olabilir. Artık paranoyaklıktan vazgeçmek gerek. AB kriterleri bizim için en önemli noktadır. Bu konuda sapla saman birbirine karıştırılmamalı” dedi.