Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çiler, projesi iptal edilen okulu TBMM'ye taşıdı!

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze Ticaret Odası Başkanlığı döneminde dönemin yöneticileri ile yapılan protokolle Gebze’ye kazandırılması planlanan okul projesinin enden iptal edildiğini TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda gündeme getirdi.

05 Temmuz 2024 - 11:51 - Güncelleme: 05 Temmuz 2024 - 13:37

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze Ticaret Odası Başkanlığı döneminde dönemin yöneticileri ile yapılan protokolle Gebze’ye kazandırılması planlanan okul projesinin enden iptal edildiğini TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda gündeme getirdi. Komisyon Başkanı, Dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e , “Sizin Bakan olduğunu dönemde projeyi konuşmuştuk” dedi. 

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda Gebze’de yapılması planlanan okulla ilgili konuşan Çiler, “, Bursa, Kocaeli, Gaziantep gibi pilot yerler seçelim, bölgeye göre mesleki okullar açalım ve fabrikalar üretim merkezi, birer atölye olsun." demiştik. Bir ara çok güzel gitmişti, ondan sonra durdu” dedi. Kamu ile ortak bir proje olduğunun altını çizen Çiler; “Hazine taşınmazları karşısında okul yapımına ilişkin bir protokol yapıldı. Yani sözleşmenin konusu eğitim. Paydaşlar kim? Kocaeli Valiliği yani Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Yüklenici firma kim? İl Millî Eğitim Müdürlüğü yüklenici firma, Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze Ticaret Odası Başkanlığı. Bu protokol 28 Nisan 2021'de imzalandı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde 1.829 ada, 24 parsel ve ASELSAN desteğiyle, GOSB'un içinde yapacağımız bu okulu sizin Millî Eğitim Bakanı olduğunuz dönemde Kocaeli'de ayaküstü de olsa size anlatmıştık; onun tarihleri var ve gazete haberleri var. Bugün okulun akıbetini söyleyeceğim size” dedi.

Konuşmasında proje ile ilgili detaylı bilgi veren Çiler, “28.687,64 metrekare hazinenin malı taşınmazın üzerinde, 24 derslikli mesleki ve teknik Anadolu lisesi ve 2 atölye binası. Toplamda "11 bin metrekare kapalı alan yapılsın" diye protokol imzalandı. Peki, geriye kalan 5 bin metreye yakın yer ne oldu, 4.559 metrekare? Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bugün en ucuz yer bin dolar, metrekaresi bin dolar. Yani 160 milyon TL değerindeki bir yere karşılık Gebze Ticaret Odasının da ortak olduğu protokol imzaladık. Fakat her ne hikmetse ben Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili olarak seçildim benden sonra her ne hikmetse iptal edildi” diye tepki gösterdi.

Konuşmasında projenin takip edilmesini ve yükümlülüklerin yerine getirilmesini talep eden Çiler, “ Bu 5 bin metrekarenin bedelsiz onlara verilmemesi, gerekirse beş yıl geriye dönük kira bedelinin alınmasını talep ediyorum ya da bu okulun akıbetinin sorulmasını gerekirse bizim de çağırılmamızı. Şu anda Gebze Ticaret Odasının 60 milyon parası var; yapabilecek düzeyde. Neden Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nin yönetimi buna yanaşmıyor? Tek taraflı olarak nasıl iptal ediyor? Valiliğin, ilgili kişilerin, özellikle Bakanlığın bununla ilgili açıklama yapması lazım” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum